Εκτύπωση

Ημερίδα της "Πανηπειρωτικής" για τους υδρογονάνθρακες στην Ήπειρο.

on .

Ημερίδα με θέμα : "Ήπειρος: Έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων" θα πραγμτοποιήσει η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας την Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018 ώρα 17:00 στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών Κλεισθένους 15 Ομόνοια.

Εκτύπωση

Κατολίσθηση και ζημιές στο μονοπάτι για τους Καταρράκτες.

on .

Οι τελευταίες ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν μεγάλες ζημιές στο μονοπάτι που οδηγεί στους περίφημους καταρράκτες των Θεοδωριάνων.

Σύμφωνα με ενημέρωση του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Θεοδωριάνων Δημήτρη Σφώρου, μηχάνημα καθάρισε τον αμαξιτό δρόμο από χιόνι και πέτρες μέχρι εκεί που ξεκινά το μονοπάτι.

Όμως σε ευαίσθητο λόγω του πετρώματος (μελίστα), τμήμα του μονοπατιού, έχει γίνει κατολίσθηση με αποτέλεσμα το μονοπάτι να έχει κοπεί σε αυτό το σημείο από μπάζα και κορμούς δέντρων.

Ήδη γίνονται προσπάθειες για την αποκατάσταση των ζημιών ώστε σύντομα να ανοίξει ξανά το μονοπάτι.

zimia2 zimia3

Φωτογραφίες: Δημήτρης Σφώρος

Εκτύπωση

Αποκατάσταθηκε η βλάβη στην ηλεκτροδότηση των Θεοδωριάνων.

on .

Θεοδώριανα: Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018 ώρα 20:00

Αποκατάσταθηκε η βλάβη στην ηλεκτροδότηση των Θεοδωριάνων. Νέα βλάβη στα κανάλια της τηλεόρασης και στο ίντερνετ.

Αργά το απόγευμα της Πέμπτης 1 Μαρτίου συνεργείο της ΔΕΗ από τα Γιάννενα κατάφερε να επιδιορθώσει τις βλάβες στο δίκτυο της ΔΕΗ και να αποκατασταθεί έτσι η ηλεκτροδότηση των Θεοδωριάνων.

Οι βλάβες ήταν σε τέσσερα διαφορετικά σημεία, δύο από αυτά μέσα στο χωριό.

Το ύψος του χιονιού μέσα στο χωριό παραμένει στα 15 εκατοστά. Ωστόσο από αργά χτες το βράδυ υποχώρησε ο ισχυρός παγετός  μιας και ο καιρός γύρισε σε νοτιάς.

Ιδιαίτερο πρόβλημα δεν υπάρχει στους δρόμους πρόσβασης στο χωριό, αλλά πρέπει οι οδηγοί για κάθε ενδεχόμενο να έχουν μαζί τους αλυσίδες και  να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην οδήγηση. 

Όμως διαπιστώθηκε νέο πρόβλημα αυτή τη φορά σε κάποιον από τους δύο υποσταθμούς τηλεόρασης και ίντερνετ (Καραούλι ή  Κουτσοχέρι) με αποτέλεσμα να μην λειτουργούν τα κανάλια της τηλεόρασης και το ίντερνετ στο χωριό. Το πρόβλημα αυτό έχει θέσει εκτός λειτουργίας τον μετεωρολογικό σταθμό και την live κάμερα. Ήδη έχει ενημερωθεί ο υπεύθυνος τεχνικός και θα γίνουν προσπάθειες για την αποκατάσταση και αυτών των βλαβών.