Εκτύπωση

Στο σκοτάδι ακόμα τα Θεοδώριανα.

on .

Θεοδώριανα Τετάρτη 28 Φλεβάρη 2018 ώρα 21:00

Η βλάβη στο δίκτυο της ΔΕΗ που βύθισε στο απόλυτο σκοτάδι τα Θεοδώριανα τα ξημερώματα της Δευτέρας 26 Φλεβάρη δεν επιδιορθώθηκε ακόμα.

Συνεργεία της ΔΕΗ κατάφεραν και έφτασαν σήμερα στα Θεοδώριανα, αφού μηχανήματα της Περιφέρειας και του Δήμου με τη βοήθεια εκχιονιστικού μηχανήματος του εργοστασίου εμφιάλωσης νερού, άνοιξαν τον αυχένα στο "Σταυρό".

Ωστόσο οι βλάβες στο δίκτυο ηλεκτροδότησης είναι σε περισσότερα από δύο σημεία, ένα από αυτά  μέσα στο χωριό, και δεν κατάφεραν να τις εντοπίσουν όλες και να τις επιδιορθώσουν.

Αποτέλεσμα άλλη μια παγωμένη νύχτα οι λιγοστοί κάτοικοι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Εκτός λειτουργίας έχει τεθεί επίσης και το εργοστάσιο εμφιάλωσης νερού στα Θεοδώριανα. Αύριο τεχνικά κλιμάκια της ΔΕΗ θα επιχειρήσουν ξανά.

Αυτή τη στιγμή στα Θεοδώριανα το ύψος του χιονιού έιναι στα 20 εκατοστά και επικρατεί ισχυρός παγετός αφού η  θερμοκρασία έιναι στους -8 βαθμούς(!). Οι  δρόμοι έχουν μετατραπεί σε παγοδρόμιο και είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε όλα τα οχήματα και βέβαια ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς. 

Οι μόνιμοι κάτοικοι κάνουν δραματική έκκληση στους αρμόδιους φορείς και στη ΔΕΗ να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την άμεση επιδιόρθωση των βλαβών και την ηλεκτροδότηση του χωριού.

Εκτύπωση

Καλά νέα. Τον Απρίλιο δημοπρατείται ο δρόμος Αθαμάνιο Θεοδώριανα.

on .

ΟΔΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΤΑ ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ ΜΕ 17.850.000€ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ - ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΔΥΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ

 

Με την υπογραφή του Γενικού Γραμματέα Υποδομών Γιώργου Δέδε και του Δημάρχου Κεντρικών Τζουμέρκων Μαρίνου Γαρνέλη, έκλεισε την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018, η Προγραμματική Σύμβαση δύο πολύ σημαντικών έργων για το οδικό δίκτυο της περιοχής που αποτελούσε πάνδημο και διαρκές αίτημα των κατοίκων. Πρόκειται για την Προγραμματική Σύμβαση που αφορά την υλοποίηση των έργων:

α) «Βελτίωση και άρση επικινδυνότητας Παράκαμψης Αθαμανίου και Οδικός Άξονας Αθαμανίου – Θεοδωριάνων» και

β) «Βελτίωση και άρση επικινδυνότητας οδού Καταρράκτη – Βουλγαρέλι».

Η πλήρης ωρίμανση των μελετών των δύο έργων, η υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης και η δρομολόγηση της δημοπράτησής της αποτελεί καρπό της πολύμηνης συνεργασίας ανάμεσα στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, τον Βουλευτή του Νομού Άρτας Βασίλη Τσίρκα, το Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων και των τοπικών φορέων.

Με την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης δρομολογούνται οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση των δύο έργων των Απρίλιο του τρέχοντος έτους.

Εκτύπωση

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και με μισό μέτρο χιόνι τα Θεοδώριανα.

on .

Θεοδώριανα: Δευτέρα 26 Φλεβάρη 2018 ώρα 14:00.

26-2-2018-3
  Η τελευαία εντυπωσιακή εικόνα που έδωσε η live camera πριν τη διακοπή

Για μια ακόμη φορά ο Φλεβάρης αποδεικνύεται ο πιο δύσκολος μήνας για τα Θεοδώριανα. Η πυκνή χιονόπτωση που άρχισε το βράδυ της Κυριακής (25-2) συνεχίστηκε με αμείωτη ένταση μέχρι το πρωί της Δευτέρας (26-2).

Το χιόνι ξεπέρασε το μισό μέτρο στην πλατεία του χωριού, ενώ το χωριό έχει μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα από τις  03:30 τα ξημερώματα. Η βλάβη εντοπίστηκε στον υποσταθμό της ΔΕΗ στη γειτονική Μεσοχώρα Τρικάλων και ήδη από το πρωί τεχνικό κλιμάκιο της ΔΕΗ προσπαθεί να αποκαταστήσει τη βλάβη.

Εκχιονιστικό μηχάνημα άνοιξε ήδη τον κάτω δρόμο από την Αγία Τριάδα και  τους δρόμους μέσα στο χωριό. Επίσης άλλα μηχανήματα θα επιχειρήσουν να ανοίξουν τον αυχένα στο "Σταυρό" και το δρόμο Αθαμάνιο Θεοδώριανα. Οι λιγοστοί αυτή την εποχή κάτοικοι μαθημένοι στα δύσκολα και προετοιμασμένοι "υπομονεύουν".

Άλλωστε τα χιόνια στα βουνά μας, που κρατάνε μέχρι αργά την άνοιξη, είναι η ταυτότητα των Θεοδωριάνων και απαραίτητα για τα λιβάδια, τις πηγές και τα ποτάμια μας. 

Φωτογραφίες: Βασίλης Μητρογιάννης