Εκτύπωση

Ενημέρωση...

on .

ΑΘΑΜΑΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ 
 
                                                                                         ...χώρος για την ανάπτυξη των τεχνών.
 
 πίνακας του Βασίλη Σταύρου
 
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
 
Το Αθαμανικό Κέντρο Τέχνης ενημερώνει το κοινό οτι στο πλαίσιο του προγραμματισμού του  για την υποστήριξη της ανέγερσης της Πινακοθήκης στο Κάτω Αθαμάνιο, διοργανώνει έκθεση την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου στις 7,30 μ.μ. στη Δημοτική Πινακοθήκη Άρτας “Γιάννης Μόραλης”. 
 
Στην έκθεση θα εκτεθούν ενδεικτικά ορισμένα σχέδια, ζωγραφικά έργα και χαρακτικά του Βασίλη Σταύρου αλλά και άλλων σημαντικών καλλιτεχνών από το αρχείο της συλλογής μας, που προσφέρονται για το σκοπό αυτό. Η κεντρική εισήγηση και παρουσίαση της έκθεσης θα γίνει απο τη φιλόλογο  Κατερίνα Σχισμένου. Επίσης για την αναγκαιότητα  και το ρόλο της δημιουργίας της πινακοθήκης θα γίνει συζήτηση και θα μιλήσουν φιλότεχνοι φίλοι του Αθαμανικού Κέντρου Τέχνης. 
 
Η έκθεση έχει σαν βασικό σκοπό να γίνει ενημέρωση του κοινού  για τον προγραμματισμό της ανέγερσης της Πινακοθήκης, αλλά και την ανταποδοτική προσφορά  έργων της συλλογής μας για  την ενίσχυση και  την υποστήριξη του έργου.
 
Επισημαίνουμε οτι η ύπαρξη ενός μεγάλου και σημαντικού εικαστικού αρχείου, η ανάγκη προσφοράς στον γενέθλιο τόπο μας και η απουσία ανάλογων υποδομών στα μέρη μας γενικότερα, είναι οι βασικοί λόγοι που μας οδήγησαν στην απόφαση για τη δημιουργία της μικρής πινακοθήκης - πολυχώρου τέχνης,  εδώ στο Κάτω Αθαμάνιο.
 
Το υλικό που έχουμε είναι αξιόλογο και η αξιοποίησή του στη φτωχή περιοχή μας με βεβαιότητα θα προσδώσει πολιτισμικά οφέλη στον τόπο. Το έργο που έχουμε σχεδιάσει να δημιουργήσουμε θα ανήκει εξάλλου σε όλους και θα μείνει παρακαταθήκη ως πολιτισμική αξία για τις επόμενες γενεές.
 
Εκτύπωση

"Με την Ηπειρώτικη λαλιά"

on .

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Εκπολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος των απανταχού Αγναντιτών, σε συνεργασία με την Αδελφότητα Αγναντιτών Ιωαννίνων, την Αδελφότητα Αγναντιτών Αθήνας και το Λύκειο Ελληνίδων Άρτας

Σας  Προσκαλούν

στην παρουσίαση του βιβλίου του Χρήστου Α. Τούμπουρου «Με την Ηπειρώτικη λαλιά», που θα πραγματοποιηθεί  την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018 , ώρα 20.00΄, στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Άρτας (Κοσμά Αιτωλού και Ν. Πριόβολου).

Παρουσιάζουν: Βασιλική Παππά, Φιλόλογος

                          Ρένα Τριχιά, Φιλόλογος

Συντονίζει και παρεμβαίνει η Κατερίνα Σχισμένου, Φιλόλογος, Επιμελήτρια του βιβλίου.

Εκτύπωση

"Ακουρμαστείτε" χουργιανοί...

on .

camera

H "ντοπιολαλιά" μας

Μια  προσπάθεια  να καταγραφούν όσο το δυνατόν περισσότερες λέξεις, που αποτελούν την ντοπιολαλιά μας, την τοπική μας γλώσσα.

Όχι μόνο του χωριού μας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής των Τζουμέρκων. Λέξεις που είτε έχουν ξεχαστεί ή τείνουν να ξεχαστούν. Ένα λεξικό της περιοχής μας μέσα από έρευνα του Δημήτρη Στεργιούλη.

 Το λεξικό σε μορφή word έχει αναρτηθεί στο βασικό μενού στο link "Γλωσσολογικά στοιχεία". Πιθανές παρατηρήσεις, διορθώσεις,προσθήκες νέων λέξεων, ευπρόσδεκτες. 

Κατεβάστε το λεξικό ΕΔΩ