Εκτύπωση

Ανυπόστατα ψεύδη κατά των "Ορεινών".

on .

Του Δημήτρη Στεργιούλη

Θέλουμε να ενημερώσουμε τα μέλη του συλλόγου μας, αλλά και τους χωριανούς μας για ένα πολύ σοβαρό θέμα που προέκυψε με συγκεκριμένο δημοσίευμα της εφημερίδας ΗΧΩ της Άρτας, το οποίο καταφέρεται με απαράδεκτους και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς κατά του συλλόγου μας ΟΙ ΟΡΕΙΝΟΙ.

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Στις 15 Οκτωβρίου 2018 δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του συλλόγου μας το άρθρο " Σημαντικές καθυστερήσεις στη δημιουργία του Πάρκου Ορεινών Δραστηριοτήτων στο Σταυρό Θεοδωριάνων" το οποίο έφερε την υπογραφή μου. ( ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ το άρθρο).

Την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018 η εφημερίδα ΗΧΩ της Άρτας κυκλοφορεί στο πρωτοσέλιδο με το άρθρο  "Στα δίχτυα της γραφειοκρατίας η δημιουργία του Πάρκου Ορεινών Δραστηριοτήτων στο Σταυρό Θεοδωριάνων". ( Διαβάστε εδώ το άρθρο).

 Το άρθρο αυτό στηρίχτηκε αποκλειστικά στο δικό μου προηγούμενο άρθρο χωρίς να το γνωρίζω, αν και αυτό δεν σημάινει κάτι αφού είχε τη μορφή ρεπορτάζ της εφημερίδας.

Την επομένη Πέμπτη 18 Οκτωβρίου στη ίδια εφημερίδα στη στήλη "Επισημάνσεις" δημοσιεύεται άρθρο με τον τίτλο " Ο μόνόδρομος της παρανομίας!" ( Διαβάστε εδώ το άρθρο ). 

Το συγκεκριμένο άρθρο καταφέρεται με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς κατά του συλλόγου μας ΟΙ ΟΡΕΙΝΟΙ, κατηγορώντας μας ευθέως ότι παρανομούμε. Τα πράγματα πλέον είναι άκρως σοβαρά. Μετά το δημοσίευμα αυτό αναγκάζομαι σαν πρόεδρος του συλλόγου να αποστείλω απαντητική επιστολή στην εφημερίδα, ζητώντας από τον αρθρογράφο να αποδείξει όλες τις παρανομίες στις οποίες προχώρησε ο σύλλογός μας ή να ανακαλέσει δημόσια το άρθρο του αιτούμενος ταυτόχρονα να δημοσιευτεί στο αμέσως επόμενο φύλλο στην ίδια σελίδα με το επίμαχο άρθρο: "Ο μονόδρομος της Παρανομίας!"

Πράγματι η εφημερίδα, όπως άλλωστε όφειλε, δημοσίευσε την επιστολή μου την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου με σημείωση από το συντάκτη του συγκεκριμένου άρθρου, ο οποίος τεχνηέντως προσπαθεί να αποφύγει να απαντήσει στα θέματα που του θέσαμε. (Διαβάστε ΕΔΩ την επιστολή μου και τη σημείωση του συντάκτη της εφημερίδας)

Και ενώ έχει περάσει μια εβδομάδα από τότε και δεν έχει επανέλθει στο θέμα, αφήνοντας την "ρετσινιά" του παράνομου για το σύλλογό μας, αναγκάζομαι  σαν πρόεδρος του συλλόγου, να απευθύνω εκ νέου και στην εφημερίδα και στο συντάκτη του συγκεκριμένου άρθρου την παρακάτω επιστολή:

 Προς εφημερίδα «ΗΧΩ της Άρτας»

8 Νοεμβρίου 2018

Αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε επί του θέματος σχετικά με την αρχική δημοσίευση της εφημερίδας σας,  ο «Μονόδρομος της Παρανομίας». Επί του παραπάνω άρθρου σας, απαντήσαμε και δημοσιεύσατε -όπως οφείλατε άλλωστε- την απάντησή μας.

Στην παραπάνω δημοσίευση, προσθέσατε στο τέλος  σχόλιο συντάκτη σας, με το οποίο προσπαθείτε  να αποφύγετε τεχνηέντως  να απαντήσετε στα θέματα που σας θέσαμε. Κι αυτό γιατί, με την πρώτη σας δημοσίευση στρέφεστε εναντίον  του συλλόγου μας και μας κατηγορείτε ευθέως, ότι  καλύπτουμε παρανομίες.

 Σας ζητήσαμε λοιπόν ή να δημοσιεύσετε και να αναφέρετε ρητά  ποιες είναι οι παρανομίες που καλύπτουμε, άλλως, να ανακαλέσετε  το δημοσίευμα. Εσείς όμως  αντί  αυτών, λέτε ότι θα επανέλθετε στο θέμα, όταν λάβετε, τα πρακτικά του Δ.Σ., την απόφαση της Επιτρόπου, κ.λ.π.   Τα έγγραφα  αυτά, όμως, οφείλατε να τα είχατε αναζητήσετε, πριν το δημοσίευμά σας και πριν καταφερθείτε με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς κατά  του συλλόγου μας Οι Ορεινοί του οποίου είμαι πρόεδρος.

Λέτε επίσης  ότι  ζητάτε ΔΗΜΟΣΙΩΣ τα έγγραφα. Τα ζητάτε  δηλαδή μέσω   του κειμένου της εφημερίδος; Κάνατε κάποια αίτηση στον αρμόδιο φορέα να τα ζητήσετε; Μας κατηγορήσατε πρώτα, (όπως αποδεικνύεται χωρίς στοιχεία) και αντί να σπεύσετε να  επανορθώσετε,  μεθοδεύετε πως θα  αποφύγετε την απάντηση,  λέγοντας ότι θα επανέλθετε στο θέμα, μόνο εάν και εφόσον, σας αποσταλούν τα παραπάνω στοιχεία.  Πότε θα επανέλθετε; Μπορεί και ποτέ.

Αλλά και αν  πάρετε τα έγγραφα που αιτείστε, θα αποδεικνύουν ότι εγώ και ο σύλλογός μου παρανομούμε; Τι σχέση έχουμε εμείς με τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου;

Σαφώς και θεωρούμε ότι με το δημοσίευμά σας «Ο μόνόδρομος της Παρανομίας» θίγομαι εγώ προσωπικά σαν πρόεδρος του συλλόγου, τα μέλη του Δ.Σ., αλλά και όλα τα μέλη του συλλόγου μου.

Τα ερωτήματά μας λοιπόν παραμένουν ίδια:

Σε ποια  περίπτωση δεχτήκαμε σαν σύλλογος ΟΙ ΟΡΕΙΝΟΙ παρανομία για να γίνει κάποιο έργο στο χωριό μας;

Ποιες είναι οι νόμιμες διαδικασίες που ζητήσαμε σαν σύλλογος να προσπεραστούν ; Από ποιον τις ζητήσαμε και με ποιο  τρόπο;

Ποια παρατυπία δεχτήκαμε μέχρι τώρα για το Πάρκο με ποια αρμοδιότητα και με ποιο τρόπο; . 

Επειδή δεν μπορείτε να μας προσάπτετε  τέτοιες κατηγορίες

Σας καλούμε ξανά σε διάστημα λίγων ημερών να αποδείξετε όλες τις παρανομίες στις οποίες προχώρησε ο σύλλογός μας και στις οποίες αόριστα αναφέρεστε, ή  να ανακαλέσετε δημόσια το άρθρο σας.  Αν δεν το κάνετε, προσωπικά εγώ, αλλά και ο σύλλογος «Οι Ορεινοί» του οποίου είμαι πρόεδρος και τον οποίο εσείς με τα γραφόμενά σας, σπιλώνετε και συκοφαντείτε, είμαστε υποχρεωμένοι να προστατέψουμε με κάθε νόμιμο και ένδικο μέσο την τιμή και υπόληψή μας.           

         Δημήτρης Στεργιούλης

Πρόεδρος του συλλόγου ΟΙ ΟΡΕΙΝΟΙ  

Εκτύπωση

Βιβλιοπαρουσίαση.

on .

Κάποτε, που ο Σωκράτης συναντήθηκε σ’ ένα σοκάκι με τον νεαρό Ξενοφώντα, του έκλεισε τον δρόμο με το μπαστούνι του και τον ρώτησε πού μπορεί να βρει κανείς καλά σανδάλια. Ο Ξενοφών δεν δυσκολεύτηκε να του απαντήσει. Στην ερώτηση, όμως, «πού γίνονται άνθρωποι καλοί και αγαθοί» δεν μπόρεσε να απαντήσει. Τότε ο μεγάλος σοφός τού είπε: «Ἕπου καὶ μάνθανε».

Ο δάσκαλος των αιώνων Σωκράτης δεν έπαψε στιγμή να απευθύνει σε όλους μας την ίδια παραίνεση. Αυτό που εξέλιπε είναι η προθυμία με την οποία ο Ξενοφών ακολούθησε τον διδάσκαλο.

Το παρόν βιβλίο γράφτηκε χάρη στους μαθητές μου της ΣΤ΄ τάξης του 40ού Δημοτικού Σχολείου Αθηνών του σχολικού έτους 2017-2018, και προς χάριν των μαθητών όλων των «σχολικών ετών» του μέλλοντος, με τον ευσεβή πόθο να συντελέσει έστω και στο ελάχιστο στην αφύπνιση αυτής της προθυμίας. Και λέγοντας μαθητές, δεν εννοώ εκείνα τα δυστυχισμένα πλάσματα που ξαπλώσαμε στην προκρούστεια κλίνη του εκπαιδευτικού συστήματος και τους πριονίζουμε μεθοδικά πόδια και φτερά, αλλά εκείνους τουςπαῖδαςκάθε ηλικίας, οι οποίοι μετατρέπουν τον βίο τους σε μαθητεία. Και τέτοιοι άνθρωποι,ἀεὶ παῖδες, είναι οι Έλληνες, δεδομένου ότι το πνεύμα δεν κάνει ρυτίδες.

Στουςπαῖδαςκάθε ηλικίας, λοιπόν, αφιερώνω το βιβλίο αυτό.

Θανάσης Γεωργάρας.

 

Ο Θα­νά­σης Γε­ωρ­γά­ρας έλ­κει την κα­τα­γω­γή του α­πό τα Θε­ο­δώ­ρια­να και το Βουργα­ρέ­λι, δύ­ο ο­ρει­νά χω­ριά της Άρ­τας, ξα­κου­στά για την ο­μορ­φιά και την ι­στορί­α τους.

Γεν­νή­θη­κε το 1961 στο Βουρ­γα­ρέ­λι, όπου έ­ζη­σε τα παι­δι­κά και ε­φη­βι­κά του χρό­νια. Στη συ­νέ­χεια φοί­τη­σε στην Παι­δα­γω­γι­κή Α­κα­δη­μί­α Λα­μί­ας, α­πό την ο­ποί­α α­πο­φοί­τη­σε το 1980, ε­νώ αρ­γό­τε­ρα μετεκ­παι­δεύ­τη­κε στο Μα­ρά­σλειο.

Α­πό το 1982 μέ­χρι σή­με­ρα ερ­γά­ζε­ται ως δά­σκα­λος σε δη­μό­σια σχο­λεί­α της Ατ­τι­κής, ε­κτός α­πό έ­να χρό­νο που υ­πη­ρέ­τη­σε στο Δημο­τι­κό Σχο­λεί­ο Βουρ­γα­ρε­λί­ου και τέσ­σε­ρα χρό­νια στο μο­νο­θέ­σιο Δη­μο­τι­κό Σχο­λεί­ο Με­σού­ντας, τα ο­ποί­α θε­ω­ρεί σταθ­μό στη στα­διοδρο­μί­α του.

Έ­χει α­σχο­λη­θεί κα­τά και­ρούς με τη γε­λοιο­γρα­φί­α, το κό­μικ, τον Κα­ρα­γκιό­ζη, το θέ­α­τρο, το γρά­ψι­μο, τη σκη­νο­γρα­φί­α και τις κα­τα­σκευές.

Έ­χει εκ­δώ­σει το βι­βλί­ο «Με χαρ­τί και με ψα­λί­δι», α­πό τις Εκδό­σεις Κα­στα­νιώ­τη, με τις ο­ποί­ες έ­χει συ­νερ­γα­στεί και ως ει­κο­νο­γρά­φος βι­βλί­ων της σει­ράς «Νε­α­νι­κή βι­βλιο­θή­κη».

Πα­ράλ­λη­λα α­σχο­λεί­ται με τη μου­σι­κή παί­ζο­ντας μπου­ζού­κι και έ­χει συ­νερ­γα­στεί με πολ­λούς σπου­δαί­ους καλ­λι­τέ­χνες του λα­ϊ­κού και έ­ντε­χνου τρα­γου­διού σε συ­ναυ­λί­ες, μου­σι­κές πα­ρα­στά­σεις και η­χο­γρα­φή­σεις.

Το πα­ρόν βι­βλί­ο εί­ναι γό­νος του έ­ρω­τά του για τον ελ­λη­νι­κό πο­λι­τισμό και τους νέ­ους, που τό­σο α­βα­σά­νι­στα ε­γκα­τέ­λει­ψε η κοι­νω­νί­α μας στην «διαπαι­δα­γώ­γη­ση» των ριά­λι­τι και του τά­μπλετ.

Το υ­λι­κό του α­πο­τε­λεί έ­να μέ­ρος α­πό αυ­τό που «δια­κι­νεί» στα παι­διά του σχο­λεί­ου, φί­λων και γνω­στών, στην προ­σπά­θειά του να τα υ­πο­ψιά­σει για τον θη­σαυ­ρό που βρί­σκε­ται κά­τω α­πό τα πό­δια τους, θαμ­μέ­νος α­πό το σκου­πι­δο­μά­νι της πα­γκο­σμιο­ποί­η­σης.

 

Εκτύπωση

28η Οκτωβρίου 2018

on .

Φωτογραφίες από τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στα Θεοδώριανα.

43328231 1927665803989989 8797574910479171584 n 44882431 1927665423990027 2801710388129824768 n 44930331 1927665510656685 3043432543413075968 n
44939961 1172007332947489 351518050698133504 n 44948297 1172007379614151 6058729292940967936 n 44974630 1172007999614089 3416875981250494464 n

 Φωτογραφίες: Δημήτρης Σφώρος, Βασίλης Μητρογιάνης