Εκτύπωση

O ετήσιος χορός της Αδελφότητας Θεοδωριανιτών Άρτας.

on .

Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου και ώρα 12.30 στο κέντρο ΑΓΡΙΜΙΑ θα πραγματοποιηθεί ο χορός και η κοπή της πίτας  της Αδελφότητας Θεοδωριανιτών Άρτας.

Θα μας διασκεδάσουν οι μουσικοί Νεκτάριος Κοκωνης, Πάνος Πλαστήρας και Κώστας Κάκκος στα κλαρίνα και οι τραγουδιστές Φιλιώ Πυργάκη, Χαρά Βέρα, Μαρίνα Λαζαράκη, Γιάννης Σιέτος και άλλοι.

Για καλύτερη εξυπηρέτηση να γίνει κράτηση τραπεζιών στα μέλη του Δ.Σ. της Αδελφότητας.

Εκτύπωση

Μένω ή φεύγω....

on .

DSC09940

Μένω ή φεύγω;

Είναι δυο λέξεις οι οποίες τριγυρίζουν στο μυαλό μας εδώ και 11 χρόνια που περνάμε τις ημέρες των γιορτών Χριστούγεννα – Θεοφάνεια στα Θεοδώριανα.

Είναι μια περίοδος δύσκολη από όλες τις πλευρές για όλους αυτούς που μένουν εκεί. Οι καιρικές συνθήκες είναι ακραίες και η αντιμετώπισή τους θέλει θάρρος και θράσος αλλά και την ανάλογη βοήθεια από τους υπευθύνους.

Ημέρες γιορτής που το Ευαγγέλιο των Χριστουγέννων ασπάσθηκαν 11 άτομα, Πρωτοχρονιά που στο χωριό υπήρχαν 9 άτομα και βράδυ Θεοφανείων που υπάρχουν δύο ή τρείς ψυχές.

Από την καλοκαιρία των ημερών το χωριό αποκλείστηκε σε μια νύχτα (2/1/2019) με 40 πόντους χιόνι. Ευτυχώς πρόλαβαν να φύγουν οι φιλοξενούμενοί μας! Εμείς θα το αντιμετωπίσουμε. Έλα όμως που οι εδαφολογικές υψομετρικές μας προσγείωσαν ανώμαλα.

Ευτυχώς για εμάς ο τοπικός πρόεδρος Δημήτρης Σφώρος ήταν εκεί με το JCB της πρώην κοινότητας και μας άνοιξε τον δρόμο για την πλατεία δύο φορές μέσα σε δύο μέρες για να μπορέσουμε να φύγουμε. Και δεν ήταν η πρώτη φορά μέσα σε αυτά τα χρόνια. Το ξανάκανε πάλι και ας μην ήταν πρόεδρος.

"Χωρίς εσάς δεν φεύγω"μας είπε και δένοντας το τρέιλερ στο JCB μας άνοιξε τον δρόμο μέχρι την Αγία Κυριακή για να φύγουμε με ασφάλεια (5/1/2019).

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον αντιδήμαρχο  Παναγιώτη Τζαλοκώστα ο οποίος μας εφοδίασε με αλάτι την ημέρα των Χριστουγέννων για την επικείμενη κακοκαιρία καθώς και τον τοπικό πρόεδρο Κο Δημήτρη Σφώρο που ήταν κοντά μας αυτές τις στιγμές.

Η επιμονή μας να περνάμε αυτές τις γιορτές στο χωριό είναι για να του δίνουμε ζωή όπως δεν κάνουν πολλοί συγχωριανοί που μπορούν.

Εμείς θα είμαστε κάθε χρόνο εκεί και θα σας περιμένουμε.

 

DSC09930 DSC09931 DSC09932

 

Ελπίδα Γιώτη

Χρήστος Μπαλτζώης 

Εκτύπωση

Εκτός λειτουργίας ο μετεωρολογικός σταθμός στα Θεοδώριανα.

on .

Εκτός λειτουργίας βρίσκεται από το απόγευμα της Τετάρτης (9-10) ο μετεωρολογικός σταθμός στο χωριό ύστερα από μια διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Η κάμερα που δίνει ζωντανή εικόνα από το χωριό λειτουργεί κανονικά, αλλά λόγω του προβλήματος δεν μπορεί να την ανεβάσει ο μετεωρολογικός σταθμός στον οποίο είναι ενσωματωμένη. 

Έγινε χτες μια προσπάθεια επανεκκίνησης του σταθμού, αλλά χωρίς επιτυχία. Μόλις κοπάσει η κακοκαιρία, η οποία συνεχίζεται,  θα δούμε που ακριβώς εντοπίζεται το πρόβλημα για να διορθωθεί. 

Δημήτρης Στεργιούλης