Εκτύπωση

Ο τελευταίος μάστορας.

on .

Ο τελευταίος μεγάλος μάστορας

Του Παναγιώτη Βεντίστα

 

 Πριν λίγες μέρες αποχαιρετήσαμε για πάντα τον Παύλο Στεργιούλη. Ένα μάστορα με όλη τη σημασία της λέξης, που έζησε και πρόσφερε τα τελευταία εικοσιπέντε χρόνια στα Θεοδώριανα. Είχε ταυτιστεί με τον όρο «χειμωνιάτης» και είναι ίσως ο τελευταίος.

Με τις γνώσεις του και το πάθος του για το χωριό, βοήθησε πολύ σε καιρούς δύσκολους όταν παρουσιάζονταν προβλήματα. Δεν υπήρχαν σίδερα, δέντρα, πέτρες που να μπορούσαν να του αντισταθούν. Το φάσμα των δραστηριοτήτων και των ενδιαφερόντων του ήταν τεράστιο. Από μεγάλα υδραυλικά έργα μέχρι μικρά κομψοτεχνήματα πρακτικής αξίας, παραγωγή αγροτικών προϊοντων, τσίπουρο, κυνήγι,  όλα τα έκανε με μεράκι και επιμονή στην τελειότητα.

Παρόλο που εστιάζω εδώ στη μαστοριά του, στην πραγματικότητα ήταν ένας άνθρωπος που ενδιαφερόταν για τα πάντα, συμμετείχε παντού και υποστήριζε με πάθος τις απόψεις του.

Αυτή η πολυσχιδής δραστήριότητά του και η ιδιαίτερη οπτική και πρακτική του, μας άφησαν παρακαταταθήκη να συζητάμε για τον Παύλο για πολλά χρόνια ακόμα και γιατί όχι και να γελάμε με την καρδιά μας με τα καμώματά του.

Παραθέτω εδώ ενα βίντεο, μικρό δείγμα της μαστοριάς του.

Εκτύπωση

Το Εθνικό Κτηματολόγιο και στα Θεοδώριανα.

on .

 ktimatologio

Ενημερώνουμε τους συγχωριανούς μας και όσους διαθέτουν ακίνητη περιουσία στα Θεοδώριανα ότι από 30 Οκτωβρίου 2018 ως 30 Ιανουαρίου 2018 θα πρέπει να δηλώσουν την ακίνητη περιουσία στο Εθνικό Κτηματολόγιο. 

Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες που έχουμε, σε αυτή τη φάση δεν θα χρειαστούν τοπογραφικά και το παράβολο θα είναι 35 ευρώ για ένα ακίνητο, 70 ευρώ για δύο και για τα υπόλοιπα δεν θα υπάρχει παράβολο.

Για περισσότερες διευκρινήσεις, όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος της κοινότητας Δημήτρης Σφώρος, κλιμάκιο της εταιρείας θα επισκεφτεί αρχές Αυγούστου τα Θεοδώριανα για να ενημερώσει τους κατοίκους.

Εκτύπωση

Προκήρυξη αγώνα ορεινού τρεξίματος.

on .

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ
 
΄΄Στην σκιά του Κριάκουρα΄΄
 
 Η Αδελφότητα Θεοδωριανιτών Άρτας προκηρύσσει τον 5ο αγώνα ορεινού τρεξίματος  με την ονομασία   "Στην σκιά του Κριάκουρα"  περιλαμβάνοντας για φέτος δύο διαδρομές: τις γνωστές πλέον των 10 χλμ και  21 χλμ. ιδιαίτερης δυσκολίας και ομορφιάς.
 
Τόπος διεξαγωγής: Θεοδώριανα Άρτας
 
Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 19 Αυγούστου 2018.
Σημείο εκκίνησης-τερματισμού: πλατεία Θεοδωριάνων.
Ώρα εκκίνησης:10:00 π.μ.
 
Η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε και φέτος να εντάξει στην διοργάνωση παιδικό ορεινό αγώνα περιπέτειας θέλοντας να μυήσει τα παιδιά του δημοτικού σε τέτοιες διοργανώσεις με την ονομασία "Η μαγεία της Πετρίτσας" συνολικής απόστασης 750 μέτρων, ο οποίος θα διεξαχθεί το Σάββατο 18 Αυγούστου 2018 και ώρα 6:00 μμ. Στον αγώνα αυτό δεν θα υπάρχουν νικητές μιας και όλα τα παιδιά θα παραλάβουν με τον τερματισμό τους μετάλλιο της διοργάνωσης και μπλουζάκι του αγώνα.
 
    Περισσότερες λεπτομέρειες και ολόκληρη η προκήρυξη του αγώνα στο site της διοργάνωσης
http://www.kriakourasrace.gr
 
      Η οργανωτική επιτροπή