Άρθρα

Εκτύπωση

Κυκλοφόρησε το φύλλο 21 της ΟΡΕΙΝΗΣ

on .

Κυκλοφόρησε το φύλλο 21 ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2007- ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2008 της εφημερίφδας μας "ΟΡΕΙΝΗ"

Sample Image

Για να κατεβάσετε και να διαβάσετε την εφημερίδα μας σε μορφή pdf κλικ στην εικόνα ή στο link "ΟΡΕΙΝΗ".

Εκτύπωση

OXI από το ΣτΕ στο φράγμα Αγίου Νικολάου στον Άραχθο.

on .

Δικαιώνει τους αγώνες όλων των Τζουμερκιωτών η τελική απόφαση του Στε για το φράγμα και το μεγάλο υδροηλεκτρικό της ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ στον Άραχθο.
Όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Αράχθου κ. Μάνθος, εκδόθηκε η απόφαση του 5ου Τμήματος του Συμβουλίου Επικρατείας για την προσφυγή του Συλλόγου Προστασίας Αράχθου, των Δήμων, Φορέων και κατοίκων της περιοχής κατά του φράγματος του Αγ. Νικολάου. Η απόφαση είναι θετική (υπέρ της προσφυγής) !  Σαν ΟΡΕΙΝΟΙ χαιρετίζουμε την απόφαση και μοιραζόμαστε την χαρά και την  ανακούφιση μαζί με όλους τους Τζουμερκιώτικους φορείς και κατοίκους.

Ο Άραχθος φαίνεται να γλιτώνει. Όμως είναι πολύ πιθανό οι εταιρείες να επανέλθουν με νέες μελέτες και νέα σχέδια φραγματοποίησής του. Οι σύλλογοι, οι φορείς και οι κάτοικοι της περιοχής πρέπει να επαγρυπνούν και να είναι έτοιμοι και για νέους αγώνες.

Sample Image 

 Από το μεγάλο συλλαλητήριο του Αυγούστου του 2006

Διαβάστε το σχετικό ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Συλλόγου Προστασίας Αράχθου.

 

 

Εκτύπωση

Ποδαρικό...με χιόνι το 2008.

on .

 Στα λευκά ντύθηκε η πλατεία του χωριού ανήμερα την Πρωτοχρονιά. Το χιόνι που άρχισε να πέφτει νωρίς το βράδυ ,έκανε τους λιγοστούς συγχωριανούς, που διάλεξαν το χωριό μας για να περάσουν την Πρωτοχρονιά, να βγούν στην πλατεία και να απολαύσουν μια πραγματικά πανέμορφη εικόνα. Ελπίζουμε του χρόνου να είμαστε  περισσότεροι.

Με φόντο τη χιονισμένη πλατεία, ευχές για καλή χρονιά σε όλους  και καλύτερες μέρες για το χωριό μας το 2008!

 Sample Image

 φωτό:Δημήτρης Στεργιούλης

Εκτύπωση

Χειμερινές δραστηριότητες στα Θεοδώριανα

on .

   Σε λειτουργία πλέον από τα μέσα Δεκεμβρίου οι δραστηριότητες στο χιόνι στο «λιβάδι» στο Σταυρό Θεοδωριάνων.

Η πλούσια ποσότητα και ποιότητα χιονιού, έκαναν πάρα πολλούς φίλους των χειμερινών σπορ να το επισκεφτούν  τις πρώτες μέρες λειτουργίας του. Επίσης πολλοί ήταν οι ξένοι επισκέπτες που με αφορμή αυτό, βρήκαν την ευκαιρία να επισκεφτούν και το χωριό.  

 Sample Image

Εκτύπωση

Ο Μανόλης Γλέζος στα Θεοδώριανα.

on .

   Μια ευχάριστη έκπληξη μας περίμενε το μεσημέρι την Παραμονή Πρωτοχρονιάς στην ταβέρνα του Λάμπρου και της Χαρούλας. Ανάμεσα σε μια παρέα που ήρθε από τον ξενώνα «της Λουκίας και του Λευτέρη» από τη γειτονική μας Νεράιδα, ήταν και ο Μανόλης Γλέζος, η ζωντανή ιστορία της Εθνικής Αντίστασης και της Αριστεράς, ο οποίος έχει διαλέξει τα χωριά μας για να περάσει φέτος την Πρωτοχρονιά.  Αγέραστος και πρόσχαρος, απόλαυσε το τσιπουράκι του και τους μεζέδες στη χειμωνιάτικη λιακάδα, συζήτησε μαζί μας και αντάλλαξε ευχές με όλους.

   Να είναι καλά και να μας ξανάρθει.

 Sample Image
 Ο Μανόλης Γλέζος με τον Δημήτρη Στεργιούλη στα Θεοδώριανα