Εκτύπωση

Ευχαριστήριο...

on .

koutsoxeri  stathmos 

Για άλλη μια φορά φέτος, ο μετεωρολογικός σταθμός στα Θεοδώριανα και η κάμερα που είναι ενσωματωμένη σε αυτόν έμειναν εκτός λειτουργίας για αρκετές μέρες.

Το πρόβλημα είχε εντοπιστεί στον υπολογιστή που ανεβάζει τα δεδομένα του σταθμού. Άμεση υπήρξε η ανταπόκριση από τους υπεύθυνους του  Εθνικού  Αστεροσκοπείου και η αποστολή ενός καινούργιου υπολογιστή ο οποίος και εγκαταστάθηκε. 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Γιάννη Κωλέτση από το Εθνικό Αστεροσκοπείο, στον Κώστα Βίτσιο από το metar.gr και βέβαια στο συγχωριανό μας Βαγγέλη Τσίντζα, που για μια ακόμα φορά φέτος το χειμώνα ανέβηκε στο χωριό και έκανε την εγκατάσταση.

Δη.Στε.

Εκτύπωση

Ξανά σε λειτουργία ο μετεωρολογικός σταθμός στα Θεοδώριανα.

on .

theodoriana1 

Επιδιορθώθηκε μετά από μεγάλη προσπάθεια, αφού τα τεχνικά προβλήματα που προέκυψν ήταν πολλά, η βλάβη στο μετεωρολογικό σταθμό Θεοδωριάνων, ο οποίος είχε μείνει εκτός λειτουργίας από τις 22 Δεκέμβρη.

Επίσης τέθηκε ξανά σε λειτουργία η μία από τις δύο κάμερες που δίνουν ζωντανή εικόνα από το χωριό. Η δέυτερη κάμερα που βρίσκεται στην πλατεία, θα τεθεί σε λειτουργία όταν αντιμετωπιστεί το τεχνικό πρόβλημα του δικτύου ίντερνετ που συνεχίζει να υπάρχει στο κοινοτικό γραφείο.

Όπως μας διαβεβαίωσε ο τεχνικός που έχει αναλάβει τη συντήρηση του δικτύου σύντομα θα επιδιορθωθεί και αυτό . 

Εκτύπωση

Αλλά εγώ είμαι ...πλατεία!

on .

 

Η πλατεία θυμάται και … θυμώνει

 Χρονογράφημα:Του Ρήγα Σκουτέλα
 
pla plateia1 plateia3 plateia 2  
 Φωτογραφίες: αρχείο Δημήτρη Στεργιούλη
 
   Είμαι μια όμορφη πλατεία σ’ ένα χωριό «λίαν ορεινόν και δυσχείμερον», τα Θεοδώριανα. Δεν έχω ξεχωριστό όνομα σαν τις πλατείες της πόλης, είμαι απλά η πλατεία του χωριού, γιατί κάθε χωριό έχει την πλατεία του και δε νοείται χωριό χωρίς πλατεία. Μια πλατεία με το σχολειό, την εκκλησιά και τα μαγαζιά ολόγυρα και με το σήμα κατατεθέν κάθε πλατείας, τον πλάτανο στη μέση. Είμαι σ’ ένα ξάγναντο, εννιακόσια μέτρα ψηλά κι από δω ξεκινάνε οι δρόμοι για τις γειτονιές σαν τις αρτηρίες της καρδιάς.