Εκτύπωση

Στο Ελεγκτικό Συνέδριο ο δρόμος Αθαμάνιο Θεοδώριανα.

on .

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, η δημοπράτηση του δρόμου Αθαμάνιο Θεοδώριανα, πού ήδη είχε πραγματοποιηθεί, και ο σχετικός φάκελος της αναδόχου κατασκευατικής εταιρείας, από την Τετάρτη 10 Απριλίου βρίσκεται ήδη στο Ελεγκτικό Συνέδριο και αναμένεται σύντομα η έγκρισή του και η εγκατάσταση του εργολάβου. 

Το έργο προϋπλογισμού 8.849.000 ευρώ σύμφωνα με το κείμενο της προκήρυξης δημοπράτησης, αφορά στη βελτίωση και την άρση επικινδυνότητας της οδικής σύνδεσης που περιλαμβάνει την παράκαμψη Αθαμανίου και το οδικό τμήμα που συνδέει τον οικισμό Αθαμανίου με τον οικισμό των Θεοδωριάνων μήκους 14,8 χιλιομέτρων. Το οδικό δίκτυο δηλαδή, που εξυπηρετεί την τοπική κυκλοφορία και την οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής και προπαντός, των κοινοτήτων που θα συνδέει.

Σύμφωνα με την Τεχνική Περιγραφή του έργου τα προς κατασκευή έργα συνίστανται στα παρακάτω:

 Κατασκευή του ισόπεδου κόμβου στη συμβολή της παράκαμψης Αθαμανίου με την Εθνική Οδό ΄Αρτας -Τρικάλων

 Ολοκλήρωση της παράκαμψης Αθαμανίου 2,8 χιλιομέτρων

 Αντικατάσταση του αγωγού ύδρευσης στο τμήμα της παράκαμψης Αθαμανίου

 Βελτίωση και αποκατάσταση αστοχιών του οδικού τμήματος Αθαμανίου –Θεοδωριάνων μήκους 12 χιλιομέτρων

 Τέλος, σημειώνεται ότι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και συγκεκριμένα η Διεύθυνση Οδικών Υποδομών, έχει αναλάβει  πέραν της χρηματοδότησης και τη διαχείριση των διαδικασιών της εκτέλεσης του έργου.

 Δη.Στε.

   
Εκτύπωση

«Ο Ηρακλής, ο Αχελώος και η Μεσοχώρα»

on .

 
 
Το Δίκτυο «Μεσοχώρα – Αχελώος SOS» και ο Σύνδεσμος κατακλυζομένων Μεσοχώρας καλούν στην πρώτη δημόσια προβολή της νέας ταινίας του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου:
 
«Ο Ηρακλής, ο Αχελώος και η Μεσοχώρα»,
την Κυριακή 7 Απριλίου, στις 12 μ., στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας
Ιερά οδός 48 & Μεγ.Αλεξάνδρου 134-136, στάση μετρό: Κεραμεικός
 
Εκτύπωση

Φωτογραφικό "workshop" στα Θεοδώριανα και στα Τζουμέρκα.

on .

Το διήμερο φωτογραφικό Workshop έχει ως στόχο την φωτογράφιση στην ευρύτερη περιοχή των Θεοδωριάνων και της κοιλάδας του Αχελώου φτάνοντας έως και την ράχη Περδικόβρυση στα 1.500m υψόμετρο. Τα Θεοδώριανα βρίσκονται χτισμένα στην καρδιά της βαθιάς κοιλάδας στην νοτιοανατολική απόληξη της οροσειράς των Τζουμέρκων.