Εκτύπωση

60 χρόνια "Αναγέννηση Άρτας"

on .

 
1
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
 
Φέτος συμπληρώνονται εξήντα χρόνια από την ίδρυση της “Αναγέννησης”, της ιστορικήςομάδας της Άρτας. Τον Αύγουστο του 1960, από την συγχώνευση του Παναμβρακικού, του Αετού και του Ολυμπιακού, των τριών ομάδων που υπήρχαν τότε στην πόλη, γεννήθηκε η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, με χρώματα το άσπρο και το μαύρο και σήμα το θρυλικό γεφύρι.
 
Το Δ.Σ. της ομάδας μας θέλοντας να τιμήσει την επέτειο θα αφιερώσει όλες τις ενέργειες, που θα γίνουν στη διάρκεια του 2020, για αυτό το σκοπό.
 
 Στα πλαίσια αυτά, o ΓΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ σάς προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου του Ντίνου Γιώτη ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, που θα γίνει στην βίλα Ζωγράφου, Γεωργίου Ζωγράφου 13, Αθήνα, την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020, στις 7:00 μ.μ.
 
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές, που στο ξεκίνημα της μεγάλης καριέρας τους είχαν αγωνιστεί με τα χρώματα της Αναγέννησης, Γιώργος Βαίτσης, Λάμπρος Γεωργιάδης, Αντώνης Νικοπολίδης, καθώς και οι:  Ντίνος Γιώτης, συγγραφέας του βιβλίου, Γιώργος Κωσταβασίλης, στατιστικολόγος ποδοσφαίρου, Τάκης Παπαβασιλείου, πρόεδρος της Αναγέννησης, Βασίλης Παπανικολάου, αθλητικός δημοσιογράφος.
 
Το ΔΣ
 
Λίγα λόγια για το βιβλίο...
Η νοσταλγία των αρτινών φιλάθλων για τις περασμένες δόξες της ιστορικής Αναγέννησης, η ανάγκη για τεκμηρίωση της σκόρπιας ιστορίας της ομάδας της πόλης της 'Αρτας, αλλά και οι προσωπικές μνήμες του συγγραφέα γέννησαν αυτό το βιβλίο.
 
Στις 450 σελίδες της συλλεκτικής αυτής έκδοσης περιέχονται άγνωστες ποδοσφαιρικές ιστορίες, ανέκδοτες φωτογραφίες, αποκλειστικές συνεντεύξεις, σπάνια ντοκουμέντα και όλοι οι αγώνες από το 1960, αναλυτικά με τις συνθέσεις, τους σκόρερς και άλλα στατιστικά στοιχεία.
 
Το βιβλίο είναι καρπός πολύχρονης έρευνας σε βιβλιοθήκες και σε αρχεία εφημερίδων. Αντλεί πρωτογενή στοιχεία μέσα από προσωπικές συνεντεύξεις των πρωταγωνιστών της εποχής, αλλά και μέσα από απλές συνομιλίες με παλιούς και νεώτερους ποδοσφαιριστές.
 
Το βιβλίο χωρίζεται σε δύο μέρη. Στο πρώτο περιέχονται αυθεντικές ιστορίες και άγνωστα περιστατικά που διαδραματίστηκαν μέσα και έξω από τα γήπεδα.
 
Στο δεύτερο μέρος, στο παράρτημα, μπορεί να βρει κανείς αναλυτικά την “αγωνιστική ιστορία” της Αναγέννησης -μέσα από τους αγώνες, τις συνθέσεις, τους σκόρερς και τις βαθμολογίες- που ξεκινάει από την ίδρυση της και φτάνει σχεδόν μέχρι τις μέρες μας.
 
Μία συλλεκτική έκδοση για κάθε Αρτινό φίλαθλο και όχι μόνο, που θέλει να διαβάσει και να έχει την Ιστορία της Αναγέννησης συγκεντρωμένη σ ́ έναν τόμο.
 
Εκτύπωση

Χωρίς ίντερνετ τα Θεοδώριανα.

on .

theodoriana1

Από τις 22 Δεκέμμβρη 2019 ύστερα από μια δυνατή καταιγίδα έμειναν χωρίς ίντερνετ τα Θεοδώριανα. Η βλάβη είναι αρκετά σοβαρή και εντοπίζεται στον υποσταθμό που βρίσκεται στο "Καραούλι", με αποτέλεσμα να έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας ο μετεωρολογός σταθμός και οι δύο κάμερες που δίνουν ζωντανή εικόνα από το χωριό.

Στο μεταξύ με το τέλος του χρόνου έληξε η σύμμβαση με το Δήμο του τεχνικού συντήρησης του δικτύου. Ήδη μιλησαμε με το νέο τεχνικό που ανέλαβε το έργο συντήρησης του δικτύου, ο οποίος ανέβηκε ήδη  δυο φορές στο "Καραούλι" με αντίξοες καιρικές συνθήκες και εντόπισε τις βλάβες.

Τις αμέσως επόμενες μέρες, όπως μας ενημέρωσε, θα ανέβει πάλι στο χωριό και θα αποκαταστήσει πλήρως τη βλάβη στο δίκτυο ίντερνετ, ώστε να τεθεί σε λειτουργία ξανά ο μετεωρολογικός σταθμός και οι κάμερες.

Ωστόσο παραμένει ένα  θέμα με  το φωτοβολταϊκό που είναι εγκατεστημένο στον υποσταθμό στο "Καραούλι" του οποίου εδώ και καιρό έχει καταστραφεί η μπαταρία και ο φορτιστής του και χρειάζεται άμεσα η αντικατάστασή τους. Γι' αυτό και με κάθε διακοπή ρεύματος μένει το χωριό από ίντερνετ. Να θυμίσουμε ότι το φωτοβολταϊκό είχε αγοραστεί και τοποθετηθεί με έξοδα της Αδελφότητας και του δικού μας συλλόγου  "Οι Ορεινοί". 

Δη. Στε.

 

Εκτύπωση

Συνεχίζονται οι εργασίες του “Pindus Trail” στα Θεοδώριανα.

on .

pindos1

Ομάδα του «Pindus Trail” βρέθηκε για αρκετές μέρες ξανά στα Θεοδώριανα, για έρευνα  και εργασίες διάνοιξης του πεζοπορικού τμήματος από το χωριό Κορυφή (Καπρό) των Τρικάλων στα Θεοδώριανα, εστιάζοντας κυρίως στη γραμμή διάσχισης  Χατζή - Αχελώος - Τζουμέρκα, ακολουθώντας την απίθανη διαδρομή του παλιού μονοπατιού, που συνέδεε τους οικισμούς στις όχθες του Αχελώου, με την κοιλάδα των Θεοδωριάνων.

Σύμφωνα με σχετικές ανακοινώσεις στο “Pindus Trail", η εξόρμηση αυτή στα νοτιοανατολικά των Τζουμέρκων απέδωσε το μέγιστο, αφού το  παλιό, ξεχασμένο μονοπάτι που ακολουθούσε την πανέμορφη διαδρομή:  Γλίστρα - Αχελώος - Σκαρπάρι - Ξέρακας - Καταφύγιο Σταυρού - Θεοδώριανα (ως τους Καταρράκτες «Σούδα)» μήκους 14 χιλιομέτρων έχει αποκατασταθεί σχεδόν κατά το ήμισυ.

Η γραμμή κινείται σε μικτό τερέν (ποτάμι, δάσος, βοσκοτόπια, αλπικό και οικισμούς), αναδεικνύοντας τα τοπία της ευρύτερης περιοχής αλλά και την ιστορία του τόπου αξιοποιώντας τα παλιά περάσματα ανταρτών, κτηνοτρόφων και οδοιπόρων.
 
Οι εργασίες θα συνεχιστούν σύντομα προς την ολοκλήρωση και παράδοση του τμήματος στην 3η ενότητα της ενιαίας διαδρομής, μεταφέροντας τον περιηγητή από τα Άγραφα στα Αθαμανικά βουνά και αντιστρόφως τέμνοντας την στενή κοιλάδα του Αχελώου.
- Λειτουργικό τμήμα: Καταφύγιο Σταυρού - Θεοδώριανα - Καταρράκτες 6,5 χλμ. 
- Υπό κατασκευή: Γλίστρα - Σκαρπάρι - Ξέρακας - Σταυρός 8,3 χλμ. 
 
Να θυμίσουμε ότι το “Pindus Trail” είναι το όραμα μιας μικρής ομάδας ανθρώπων (Terra Pindus) για τη σύνθεση & κατασκευή της μεγαλύτερης πεζοπορικής διαδρομής στην ορεινή Ελλάδα! 
 
Μια απίθανη διαδρομή με αφετηρία στους Δελφούς και τέλος στις Πρέσπες ή αντιστρόφως. Ένα ενιαίο, καλοσχεδιασμένο μονοπάτι με συνολικό ανάπτυγμα άνω των 600 χιλιομέτρων, που θα διατρέχει ολόκληρη τη ραχοκοκαλιά της Πίνδου. 
 
Δη. Στε.
 
pindos2 pindos3 pindos4 pindos5 pindos6