Εκτύπωση

Χειμωνιάτικο ...το Πάσχα

on .

Χειμωνιάτικες μέρες περίμεναν τους συγχωριανούς και τους επισκέπτες του χωριού μας, που διάλεξαν να περάσουν στα στα Θεοδώριανα τις μέρες του Πάσχα. Χιονόνερο έπεφτε όλη την ημέρα της Μεγάλης Παρασκευής, ενώ φρέσκο χιόνι είχε καλύψει την Κωστηλάτα. Χαρακτηριστικό ότι η περιφορά του Επιταφίου έγινε κάτω από χιονόνερο.

 
 Περιφορά του Επιταφίου κάτω από χιονόνερο.(φωτό: Δ. Στεργιούλης)

Ο ίδιος καιρός μας περίμενε και το Μεγάλο Σάββατο. Το κρύο τσουχτερό θυμιζε περισσσότερο...Χριστούγεννα. Το θερμόμετρο την ημέρα δεν ξεπέρασε τους 5  βαθμούς! 

Την ημέρα του Πάσχα τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα καθώς ο ήλιος έκανε την εμφάνισή του, φέρνοντας το μήνυμα της άνοιξης

Παρά τον άσχημο καιρό, μαθημένα άλλωστε τα βουνά απ' τα χιόνια, πολλοί ήταν οι συγχωριανοί που επισκέφτηκαν το χωριό. Συνόδεψαν με κατάνυξη την Περιφορά του Επιταφίου και έψαλλαν όλοι μαζί στην αυλή της εκκλησίας το "Χριστός Ανέστη". Ιδίως το βράδυ της Ανάστασης η εκκλησία ήταν γεμάτη από κόσμο.

Λυπηρό φαινόμενο ότι οι περισσότεροι χωριανοί , που ανέβηκαν στο χωριό, ηρθαν από την Αθήνα και από άλλα μέρη της Ελλάδας, ενώ οι συγχωριανοί που ανέβηκαν από την Άρτα ήταν ελάχιστοι.

Είπαμε το χωριό μας μας χρειάζεται όλες τις εποχές και όχι μόνο το καλοκαίρι για ...κριτική και ...παχιές κουβέντες στην πλατεία.

Για να δείτε φωτογραφίες από το Πάσχα Κλικ  ΕΔΩ

Εκτύπωση

Ανάσταση στα Θεοδώριανα.

on .

Αρκετοί είναι οι συγχωριανοί, που έχουν προγραμματίσει να περάσουν στο χωριό τις μέρες του Πάσχα. Μαζί και πολλοί φίλοι και επισκέπτες του χωριού, που όπως και πέρσι θα περάσουν τις Άγιες μέρες μαζί μας. Εκεί στην μικρή μας πατρίδα, στις ρίζες μας, που όλα είναι πιο αληθινά και αυθεντικά.

Οι ΟΡΕΙΝΟΙ και το theodoriana. com εύχονται σε όλους τους συγχωριανούς και φίλους, όπου και αν βρίσκονται,  ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ και ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ. Το ανέσπερο φως της Ανάστασης να φωτίσει τις καρδιές όλων μας, σκορπίζοντας  αγάπη και ειρήνη.  

Sample Image 

Εκτύπωση

Οι παρέες ...στο χρόνο

on .

Με αφορμή κάποιες φωτογραφίες, που μου έστειλε συγχωριανός μας με την μεγάλη παρέα των νέων του χωριού μας της δεκαετίας του '70, σκέφτηκα να γυρίσω πίσω το χρόνο και να κάνω ένα μικρό αφιέρωμα στις παρέες  του χωριού μας.

      Πολλοί θ' αναγνωρίσουν στις φωτογραφίες τον εαυτό τους, κάποιους φίλους που ίσως έχουν να δουν χρόνια και έχουν ξεχάσει, κάποιους που έφυγαν για πάντα. Θ' αναπολήσουν νυχτερινές βόλτες στο Κουτσοχέρι, εφηβικούς έρωτες, πρώτες αγάπες, γλέντια και παρέες παλιές. 

 Ένα ταξίδι στο παρελθόν, τότε που όλα ήταν πιο απλά, οι παρέες και οι σχέσεις πιο αληθινές. Τότε που οι νέοι του χωριού κανόνιζαν από το βράδυ την πρωινή εκδρομή, στη Σούδα, στην Πυραμίδα, στις Κρανιές, στο λιβάδι για μπάλα.  

Καλό ταξίδι λοιπόν και ...καλές θύμησες!

Δημήτρης Στεργιούλης

                                                 Για να δείτε τις φωτογραφίες κλικ ΕΔΩ