Εκτύπωση

'Επεσαν τα πρώτα χιόνια...

on .

 

Active Image
Φωτό: Παύλος Στεργιούλης

Πιο νωρίς από πέρσι έπεσαν φέτος τα πρώτα χιόνια στα βουνά μας.  22 Οκτώβρη και το πυκνό φθινοπωρινό χιόνι έχει καλύψει τις βουνοκορφές, φτάνοντας   μέχρι την Κωστηλάτα και το εκκλησάκι του Αϊ- Λια. Σπίθες χιονιού έπεσαν και μέσα στο χωριό, ενώ η θερμοκρασία το βράδυ αγγιξε τους 0 βαθμούς. Η βροχή όμως που ακολούθησε το ...έχει περιορίσει πιο ψηλά.

 Όλα δείχνουν ότι ο φετεινός χειμώνας θα μπεί πιο νωρίς και με περισσότερα χιόνια. Μακάρι!

Οι χειμερινοί λάτρεις του χωριού και του χιονιού, ας ετοιμαστούν. Και όσοι δεν έχουν δει τα Θεοδώριανα χιονισμένα ας το προγραμματίσουν. Η εμπειρία ....μοναδική.

 

Εκτύπωση

ΟΧΙ στην εκτροπή του Αχελώου.

on .

Η Πανελλαδική Κίνηση κατά της εκτροπής του Αχελώου, διοργανώνει εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα με αποκορύφωμα τη διαδήλωση από τα Προπύλαια στο Σ.τ.Ε.  την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι, την ώρα δηλαδή που θα συζητείται στο ΣτΕ η νέα προσφυγή κατά της εκτροπής.

 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  

    Η υπόθεση της εκτροπής του Αχελώου και η εξόφθαλμη πολιτική και οικονομική της διάσταση έχει ευαισθητοποιήσει ένα πλήθος πολιτών που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις και τις συνελεύσεις της Πανελλαδικής Κίνησης. Η κλιμάκωση του αγώνα στοχεύει στη βαθιά κοινωνικοποίηση του ζητήματος αλλά και όλων των περιβαλλοντικών ζητημάτων με κεντρική αναφορά της νέας φάσης κινητοποιήσεων την ολομέλεια του Σ.τ.Ε. που συνεδριάζει στις 2 Νοεμβρίου.  

   Η Πανελλαδική Κίνηση διοργανώνει εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα με αποκορύφωμα τη διαδήλωση από τα Προπύλαια στο Σ.τ.Ε.  την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου την ώρα που θα συνεδριάζει για την εκτροπή στις 12 το μεσημέρι.  

   Την Τρίτη 23 Οκτωβρίου διοργανώνει κεντρική εκδήλωση στο Αγρίνιο (Παπαστράτειο Μέγαρο, 20.30) με ομιλητές τους Sample ImageΓιώργο Χονδρό (Αχελώου Ρους-Μεσοχώρα), Δημήτρη Λυμπουρίδη (Συνέλευση Αγρινίου), Βαγγέλη Πισία (καθηγητής διαχείρισης υδάτινων πόρων), Νίκος Ιωάννου (Πανελλαδική Κίνηση).

   Την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου κεντρική εκδήλωση στην Αθήνα (Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών, Σίνα και Δαφνομήλη, 20.30) με ομιλητές τους Γ. Χονδρό, Δ. Λυμπουρίδη, Β. Πισία, Ν. Ιωάννου.    

    Τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου στα Γιάννενα (Πολυθέαμα, 19.30) κεντρική εκδήλωση με ομιλητές τους Γιάννη Παπαδημητρίου (Σύλλογος Προστασίας Αράχθου), Γ. Χονδρό, Δ. Λυμπουρίδη, Ν. Ιωάννου.    

    Την Τρίτη 30 Οκτωβρίου (Δασολογικό του ΑΠΘ, 20.00).    

    Την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου η Πανελλαδική Κίνηση θα δώσει συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα.  

   Εν όψει της ολομέλειας του Σ.τ. Ε. η Πανελλαδική Κίνηση επισημαίνει:

 -Την αναρμοδιότητα της βουλής να εγκρίνει περιβαλλοντικούς όρους. Αυτή η έγκριση δεν μπορεί να είναι παρά μία κοινωνική διεργασία με τη συμβολή της επιστημονικής κοινότητας.

-Την προσπάθεια του ΥΠΕΧΩΔΕ να παρακάμψει εντέχνως το Σ.τ.Ε.

-Τη θέση των επιστημόνων και της κοινωνίας που αποδεικνύουν την βλαπτικότητα και την ανύπαρκτη ωφελιμότητα του έργου.

-Την ύπαρξη ενός πανελλαδικού πλέον κινήματος κατά της εκτροπής του Αχελώου που δείχνει ότι έχει πολύ σοβαρούς λόγους να αντιτεθεί μέχρι τέλους.Κάθε ποτάμι και κίνημα φωνάζαμε το καλοκαίρι στη Μεσοχώρα.

    Σήμερα είμαστε πιο σίγουροι για τη θέση μας στο σύγχρονο πόλεμο του νερού. Η εναντίωση στην εκτροπή του Αχελώου αποκτά καθολικό νόημα και μας γεμίζει ελπίδες.  

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΤΡΟΠΗ

Τηλ. Επικοινωνίας: 6942-476998

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Εκτύπωση

Πινελιές ...ευαισθησίας στο Σκαρπάρι.

on .

Γράφαμε στο προηγούμενο φύλλο της ΟΡΕΙΝΗΣ, που κυκλοφόρησε τον Αύγουστο, για τα ακαλαίθητα τσιμέντινα μπλοκ της Εθνικής οδού Άρτας - Τρικάλων , που έπνιξαν τον συνοικισμό  Σκαρπάρι.

Έτσι λοιπόν συγχωριανός μας με μεγάλη φαντασία και ταλέντο, έκατσε και ζωγράφισε τρία δεντράκια πάνω στα μονομπλόκ. Ότι δεν μπόρεσαν να ...σκεφτούν και να πραγματοποιήσουν οι μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες της εθνικής οδού, που δεν φύτεψαν ούτε ένα δεντράκι, το κατάφεραν  με τον καλύτερο τρόπο οι μερικές απλές , απέριττες πινελιές.

Πόσο όμορφα γίνονται τα πράγματα όταν υπάρχει μεράκι, ευαισθησία και προπαντός αγάπη για το χωριό μας. Εύγε! Με αγωνία περιμένουμε τη συνέχεια... 

Sample Image

Η φωτογραφία και η είδηση αντλήθηκαν από το www.mesochoranet.gr.