Εκτύπωση

Περί σεβασμού...

on .

Περί σεβασμού…
 
Σάββατο απόγευμα και κλιμάκιο υποψηφίων των επικείμενων δημοτικών εκλογών επισκέφτηκε το χωριό μας. Δυστυχώς όμως μαζί επέστρεψε και η ασυδοσία. Η πλατεία που με πολύ αγώνα είχε αδειάσει από αυτοκίνητα, γέμισε ξανά με τα αυτοκίνητα των υποψηφίων και των συνοδών τους. 
 
Αυτός είναι ο σεβασμός προς το χωριό μας και προς αυτούς από τους οποίους ζητάνε την ψήφο;
Αγνοώντας νόμους, πινακίδες,  απαγορευτικά, περιφρονώντας τους Θεοδωριανίτες; 
Παναγιώτης Βεντίστας
 
Σχόλιο: Το σημαντικότερο πιστεύω ότι είναι άλλο. Ενώ, όπως πληροφορήθηκα, έγιναν σχετικές διαμαρτυρίες από συγχωριανούς μας, κανείς δεν σηκώθηκε, δείχνοντας τουλάχιστον τη στοιχειώδη ευγένεια και σεβασμό,  να πάρει το αυτοκίινητό του από την πλατεία.
Αλήθεια στις πλατείες των άλλων χωριών, αλλά και των δικών τους, που επισκέπτονται, παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους με τον ίδιο τρόπο; 
Δημήτρης Στεργιούλης
 
 
Εκτύπωση

Πού πάνε τα λεφτά;

on .

Του Παναγιώτη Βεντίστα

Εκλογές έρχονται και οι υποψήφιοι κυκλοφορούν διάφορα φυλλάδια. Έπεσε λοιπόν στα χέρια μου ένα φυλλάδιο όπου αναγράφονται τα έργα του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων την περασμένη πενταετία αναλυτικά ανά τοπική κοινότητα.

Ας δούμε λοιπόν τι έργα έγιναν στα Θεοδώριανα στο διάστημα αυτό. Διατέθηκαν 187.000 ευρώ. Αν δούμε όμως τα αναλυτικά στοιχεία, θα διαπιστώσουμε ότι τα 78.000 ευρώ έχουν διατεθεί για τις πηγές Βρυζοκαλάμου και το αντλιοστάσιο Μουρτζιάς, για τη συντήρηση των υδραγωγείων που βρίσκονται εκεί. Όμως τα υδραγωγεία αυτά δεν είναι για την ύδρευση των Θεοδωριάνων αλλά άλλων κοινοτήτων του Δήμου, επομένως είναι έργα που δεν αφορούν τα Θεοδώριανα.

Απομένουν 109.000 ευρώ για την τοπική Κοινότητα Θεοδωριάνων. Από αυτά τα 40.000 Ευρώ διατέθηκαν για το Σκαρπάρι, συνοικισμό των θεοδωριάνων και συγκεκριμένα 30.000 ευρώ για το υδραγωγείο και 10.000 ευρώ για την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής. Για τον οικισμό Θεοδωριάνων απομένουν 79.000 ευρώ και κατανέμονται ως εξής:

6.752  Bατότητα οδικού δικτύου

11.550 Ανάρτηση αγωγού υδραγωγείου Άσπρη Γκούρα. (Πέρυσι το καλοκαίρι που πέρασα από εκεί το έργο αυτό ήταν υπο κατάρρευση.)

22.550 Τοίχος αντιστήριξης

4.325 Αντιπλημμυρικά έργα

22.000 Bατότητα οδικού δικτύου

12.000 Βελτιωτικά έργα

Αυτή είναι η συμβολή του Δήμου στην ανάπτυξη της περιοχής μας. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Την ίδια περίοδο στο Βουργαρέλι δόθηκαν 773.000 ευρώ, στο Αθαμάνιο 224.000, στο Παλαιοκάτουνο 378.000, στην Κυψέλη 300.000, στα Άγναντα 589.000 ευρώ.

Εντύπωση προκαλούν 2 έργα στο Δήμο Αγνάντων  και συγκεκριμένα:

$    1.  Επικαιροποίηση της Μελέτης «Διαμόρφωση χώρου Παιδικής Χαράς περιορισμένης ενεργειακής κατανάλωσης με όργανα από ανακυκλωμένα υλικά, εκπαιδευτικού χαρακτήρα, στον οικισμό Αγνάντων του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων» κόστους 67.000 ευρώ

$       2. Επικαιροποίηση της Μελέτης «Αρχιτεκτονική μελέτη για τη βιοκλιματική ανάπλαση πρώην Δημαρχείου Αγνάντων του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων» κόστους 129.000 ευρώ

Είναι τόσο μπροστά εκεί στα Άγναντα; Αν είναι τόσο μεγάλο το κόστος της μελέτης τότε η υλοποίηση του έργου πόσο θα κοστίσει; Τι ακριβώς σημαίνει επικαιροποίηση της μελέτης;

Ο σημαντικότερος λόγος όμως που τα αναφέρω είναι γιατι ενώ αλλού συμβαίνουν αυτά τα πράγματα ΣΤΑ ΘΕΟΔΩΡΙΑΝΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΠΙΑΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΜΟΝΟ 5 ΚΑΝΑΛΙΑ.

  

Εκτύπωση

Δημήτριος Σφώρος(υποψήφιος πρόεδρος Τοπικής κοινότητας Θεοδωριάνων)

on .

Αγαπητοί συγχωριανοί 
 
Ανέλαβα πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Θεοδωριάνων στις 30 Οκτωβρίου 2017Στο λίγο αυτό διάστημα προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις για το καλό του χωριού και κατάφερα τα παρακάτω:
 
α. Αντιμετώπιση κατολίσθησης και της μεγάλης κατάπτωσης στο μονοπάτι για τους καταρράκτες με καινούργια χάραξη και άρση της επικινδυνότητας με μεγάλη διαπλάτυνση, καταργώντας τα ξύλινα σκαλιά, καθώς και άλλα δύσκολα σημεία για την καλύτερη πρόσβαση των επισκεπτών. Φωτό:  (1 και 2)