Εκτύπωση

Ταβέρνες & Καφενεία

on .

 

                                                Καφέ - Ψησταριά " Ο Σωτήρης"

 

 Ένα καινούργιο μαγαζί, από έναν μόνιμο κάτοικο του χωριού εδώ και πολλά χρόνια και "παλιό" στη δουλειά, το Σωτήρη Γκορόγια.  Εκεί που στεγάζοταν το μπακάλικο- καφενείο της Νούλας Τζαδήμα,  έρχεται να προσθέσει μια ακόμα επιλογή  για τσιπουρομεζέδες και ντόπια ψητά στα κάρβουνα σε επισκέπτες και φίλους του χωριού. Ανοιχτό  όλες τις εποχές χειμώνα - καλοκαίρι. Όσο για τους χειμερινούς θαμώνες μην ανησυχούν για τίποτα.  Ας  χαρούν το εξαιρετικό τσίπουρο και τους μεζέδες μιας και ο Σωτήρης παρέχει και ..."εγγύηση" για τη χειμερινή  τους παραμονή. Γνωρίζει το χειμωνιάτικο χωριό και τα χιόνια  πολύ καλά .

Για περισσότερα στο τηλέφωνο:6985572060

Το « ΜΑΓΕΙΡΕΙΟ»

Παντός καιρού και ανοιχτή όλο το χρόνο η παραδοσιακή ταβέρνα το « ΜΑΓΕΙΡΕΙΟ». Φτιαγμένη με μεράκι, από πέτρα και ξύλο. Με φαγητά της ώρας, καλό κρασί και τσίπουρο, με τζάκι και ζεστασιά το χειμώνα και ευρύχωρη αυλή το καλοκαίρι. Και προπαντός, με τους μεζέδες και τις παραδοσιακές πίτες της Χαρούλας, στους οποίους δύσκολα θα …αντισταθείτε.

Τηλέφωνο: 2685-0-24347

Ταβέρνα- ψησταριά «Ο ΖΑΤΖΑΛΟΣ»

                                       

Στο ανακαινισμένο μαγαζί του μπαρμπα- Τάκη Παπαντζίκου, που σημάδεψε με την παρουσία του τα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια, ο «Ζάτζαλος» ( Κώστας Χάιδος), φιλοδοξεί με τα ψητά της σούβλας, τα κοκορέτσια και τα ψητά στα κάρβουνα, να μην αφήσει κανέναν παραπονεμένο. Ο ήχος του κλαρίνου …μόνιμος και ο χορός οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας …ελεύθερος.

Τηλέφωνο: 6974108203

 

"Το πέτρινο του Αχελώου"

 

Στις εκβολές του ποταμού Γκούρα στον Αχελώο, στο συνοικισμό Σκαρπάρι Θεοδωριάνων.
 
Στα Ηπειροθεσσαλικά σύνορα σε ένα ονειρεμένο περιβάλλον, κάτω από τεράστια πλατάνια, δίπλα στο ποτάμι. Εκεί που οι πρόποδες των Αθαμανικών ορέων (Τζουμέρκων) συναντούν τις όχθες του μυθικού  Αχελώου. Απαραίτητο σημείο ξεκούρασης για τους ταξιδιώτες της Ε.Ο. Άρτας-Τρικάλων.
 
Ανοιχτό χειμώνα-καλοκαίρι. Εκεί μπορεί κάποιος να γευτεί ή ν' αγοράσει και ζωντανή πέστροφα, αφού πρώτα την "διαλέξει" ο ίδιος από το μικρό ιχθυοτροφείο που είναι ακριβώς δίπλα. 

Το μέρος προσφέρεται ιδανικά για δραστηριότητες στη φύση. Την άνοιξη  με βάση "Το Πέτρινο του Αχελώου" διοργανώνονται εξορμήσεις Rafting στον Αχελώο σχεδόν κάθε σαββατοκύριακο από την εταιρία Escape Way!!!

Το καλοκαίρι οι επισκέπτες μπορούν ζήσουν ονειρικές εμπειρίες, κολυμπώντας στις κοντινές παραδεισένιες λίμνες του ποταμού με τα κρυστάλινα νερά. 
 
Τηλέφωνο: 6976046099
 

   

    Καφενείο «ΤΖΟΥΒΑΡΑΣ»

 

Ο παλιότερος καφετζής του χωριού, ξέρει καλύτερα από οποιοδήποτε άλλον την τέχνη του …καφέ και του τσίπουρου. Το καφενείο του στέκι της νεολαίας τις προηγούμενες δεκαετίες. Τα τραπέζια του καθημερινά …αναστενάζουν απ’ τις μονομαχίες στο τάβλι και τις τετράδες στη δηλωτή. Αν τύχει και καπνίσει και η ψησταριά του με ψητό αρνί, κοκορέτσι ή σουβλάκια, όλα γίνονται ανάρπαστα. Είπαμε. Ο παλιός είναι …αλλιώς.

Τηλέφωνο:2685-0-22533

 

       Τα μπακάλικα- καφενεία.

   

Για δεκαετίες η Νούλα Τζαδήμα και ο Γιώργος Χάιδος εκεί χειμώνα καλοκαίρι. Στις δυο άκρες της πλατείας, πίσω απ’ το πάγκο του και τα καφόμπρικά του ο καθένας, φροντίζουν να μη λείψει τίποτε από κανέναν. Η μοναξιά του χειμώνα ποτέ δεν τους τρόμαξε. Η σόμπα τους πάντα αναμμένη, όπως και η ψησταριά τους το καλοκαίρι. Στα λιτά τους ράφια χωράνε τα πάντα. Πολύ δύσκολο να μη βρει κάποιος αυτό που θέλει.

Τηλέφωνα: Νούλα Τζαδήμα: 2685-0-22296

Γιώργος Χάιδος:2685-0-22312 

 ΕΝ …ΕΛΛΑΔΙ

Εν …Ελλάδι και μάλιστα στην καρδά των Τζουμέρκων, σε άλλους ρυθμούς σύγχρονους, ανοιχτό από την άνοιξη μέχρι το φθινόπωρο το καφέ-μπαράκι του Ταμπούρη. Στέκι νεολαίας με ρυθμό και μουσική. Ιδιαίτερα τις μέρες του δεκαπενταύγουστου ανοιχτό ήλιο με …ήλιο. Και για τους λίγο …μεγαλύτερους υπάρχει και η αυλή του με την υπέροχη θέα .

 

  Καφενείο ΤΖΙΟΥΝΗ

Απ’ τα παλιά μαγαζιά του χωριού. Κάποτε ήταν το …εμπορικό κέντρο του χωριού. Με καφετζή το Μπαρμπα- Μήτσιο Ζώη, με κουρείο, χασάπικο. Λειτουργεί απ’ την άνοιξη μέχρι το φθινόπωρο, με μεγάλη αυλή και υπέροχη θέα. Τις μέρες του πανηγυριού φιλοξενεί και κάποια παραδοσιακή κομπανία.

Τηλέφωνο: 2685-0-22478

 

   Καφενείο « Η ΚΩΣΤΗΛΑΤΑ»

Κι αν κάποιος βαρέθηκε από όλα αυτά και ζητά λίγη ησυχία, στην άκρη της πλατείας στο καφενείο του Ντάσκα, θα βρει αυτό πουθέλει. Ήσυχο κατάλυμα ιδιαίτερα τις πολύβουες μέρες του δεκαπενταύγουστου, παρέα με τους ηλικιωμένους απόμαχους της Κωστηλάτας.

Τηλέφωνο: 2685-0-22408

 Η καντίνα

Λίγο πριν την κεντρική πλατεία του χωριού στη μικρή πανέμορφη πλατεία του Αϊ-Νικόλα, δίπλα στο μικρό τεχνητό καταρράκτη η καντίνα του χωριού. Ανοιχτή τους καλοκαιρινούς μήνες, εκέι κάτω από τα "δασιά" τα πλατάνια, με το ρέμα να περνάει δίπλα.

Ιδανικό μέρος για καφέ, παγωτά, αλλά και παγωμένες μπίρες και μεζέδες. Προσοχή το μπουφάν απαραίτητο το βράδυ, εκεί δεν υπάρχει ποτέ "καύσωνας".