Άρθρα

Εκτύπωση

Θεοδώριανα: Πανηγύρι 1952

on .

1952

15 Αυγούστου 1952 στην πλατεία Θεοδωριάνων. Στο κέντρο ο σταθμάρχης Χριστόφορος Γούλας ο επωνομαζόμενος και με το παρατσούκλι "φερ ειπείν", ο παπα-Κώστας Σκουροπάνος, ο Αριστείδης Κυρτσιάς πρόεδρος της κοινότητας και πλήθος κόσμου. 

Ο Χριστόφορος Γούλας υπηρέτησε ως σταθμάρχης στο χωριό από 1951-52 έως 1956. Μετά δύο χρόνια στο Βουργαρέλι και ύστερα στην Άρτα. Στα Θεοδώριανα έμεινε  οικογενειακά στα Κοντογιαννέικα .

Την ιστορική φωτογραφία μας την έστειλε ο γιός του Κώστας με την παράκληση να δημοσιευτεί.  

Εκτύπωση

Σε λειτουργία και οι δύο live κάμερες στο χωριό.

on .

73085776 484213872170450 2365481765444780032 n 73423445 426107205004136 5586803599331033088 n

Σε λειτουργία τέθηκαν ξανά μετά από μεγάλη προσπάθεια και οι δύο ρομποτικές κάμερες που δίνουν ζωντανή εικόνα από το χωριό, αφού αντιπετωπίστηκαν τα πολλαπλά τεχνικά προβλήματα που είχαν προκύψει.

Η μία είναι τοποθετημένη στο "Κουτσοχέρι" και η άλλη στην πλατεία του χωριού και είναι ενσωματωμένες στο μετεωρολογικό σταθμό Θεοδωριάνων. 

Να ευχαριστήσουμε για άλλη μια φορά την εταιρεία "Πηγές Κωστηλάτας" και  τους συγχωριανούς που έδωσαν χρήματα για την αγορά των καμερών. Να θυμίσουμε ότι οι δύο πρώτες καταστράφηκαν από κεραυνό λίγες μέρες μετά τη λειτουργία τους.

Το φίλο και λάτρη του χωριού μας Κώστα Βίτσιο, τον τεχνικό υπεύθυνο του δικτύου  ίντερνετ Χρήστο Γκανιάτσα και βέβαια το συγχωριανό μας Βαγγέλη Τσίντζα, ο οποίος εγκατέστησε τις κάμερες και όποτε χρειαστεί και με οποιοδήποτε καιρό βρίσκεται στο χωριό. Aλλά και αυτούς τους συγχωριανούς, που ακόμα και μέσα στο καταχείμωνο και με ένα μέτρο χιόνι, όταν τους ζητηθεί συνδράμουν ώστε να βρίσκεται ο μετεωρολογικός σταθμός σε λειτουργία.

Για να δει κάποιος τις κάμερες θα πρέπει να μπεί στο link του μετεωρολογικού σταθμού:  http://penteli.meteo.gr/stations/theodoriana/

Από την αρχική σελίδα του www.theodoriana.com  και από το σχετικό link μπορεί να μπεί μόνο στη μία κάμερα. Κι αυτό γιατί πλέον το πρόγραμμα διαχείρισης του site είναι  πεπαλαιωμένο και χρειάζεται άμεσα αναβάθμιση . 

Δημήτρης Στεργιούλης

Εκτύπωση

Καλά τα νέα από το χωριό.

on .

erga2 erga3 erga4 erga1
φωτό: 1 Φωτό: 2            φωτό: 3            φωτό: 4

Επιτέλους κάτι άρχισε να κινείται σχετικά με έργα στο χωριό και κυρίως το χρόνιο πρόβλημα της οδικής πρόσβασης.

Ο δρόμος Αθαμάνιο- Θεοδώριανα ήδη έχει ξεκινήσει αφού ξεπεράστηκαν τα προβλήματα με το Συνεταιρισμό Αθαμανίου. Οι μπουλντόζες δουλεύουν στην περιμετρική Αθαμανίου.

Επίσης εγκαταστάθηκε ο εργολάβος και άρχισε τις εργασίες ( διαπλάτυνση, τεχνικά κλπ) στο δρόμο Θεοδώριανα - διασταύρωση Νεράιδας , ο οποιός προβλέπεται να είναι ασφάλτινος ( φωτό: 1, 2, 3)

Τέλος ξεκίνησαν και οι εργασίες στεγανοποίησης της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου στην πλατεία του χωριού ( φωτό: 4).    

Εκτύπωση

Εκτός λειτουργίας η live κάμερα στο χωριό.

on .

theodoriana1 1

Επειδή δεχόμαστε αρκετά τηλεφωνήματα και μηνύματα  από συγχωριανούς ενημερώνουμε ότι από τις 28 Αυγούστου η κάμερα στο Κουτσοχέρι δεν λειτουργεί λόγω προβλήματος στο δίκτυο internet.

Ωστόσο ο μετεωρολογικός σταθμός Θεοδωριάνων ανεβάζει δεδομένα  κανονικά αφού παίρνει δίκτυο κατευθείαν από την κεραία στο "Καραούλι" .

Επίσης η δεύτερη κάμερα που είναι τοποθετημένη στο κοινοτικό γραφείο στην πλατεία του χωριού, έχει συνδεθεί κανονικά , αλλά υπάρχει και εκεί πρόβλημα δικτύου και δεν μπορεί να ανεβάσει την εικόνα. 

Επικοινωνήσαμε με τον υπεύθυνο τεχνικό του δικτύου και ελπίζουμε σύντομα να λυθεί το πρόβλημα. 

Εκτύπωση

Πωλείται η καντίνα στα Θεοδώριανα.

on .

ΠΩΛΕΙΤΑΙ 

kantina1  kantina2 

Τηλ. Επικοινωνίας: 6976458408 

 Με την ευκαιρία αυτής της αγγελίας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συγχωριανούς και φίλους που στήριξαν την προσπάθειά μας και εμάς.

Αυτούς που βοήθησαν να εδραιωθεί η καντίνα στα Θεοδώριανα, αυτούς που την αγάπησαν και την έκαναν στέκι τους, αυτούς που μας εμπιστεύτηκαν για την διοργάνωση εκδηλώσεων,  αυτούς που πέρασαν έστω και για μία μόνο φορά, τους περαστικούς που πάντα είχαν έναν καλό λόγο να πουν, και πάνω από όλα αυτούς που έρχονταν για εμάς.

Πιστεύουμε πως η καντίνα αποτέλεσε μια τελείως διαφορετική και όμορφη παρουσία στο χωριό και πρέπει να συνεχιστεί. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στον επόμενο. 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς, 

Νικολάου Παναγιώτης  

Γιαννούδη Σύρμω