Άρθρα

Εκτύπωση

Εκτός λειτουργίας η live camera.

on .

Η κάμερα που δίνει ζωντανή εικόνα από το χωριό, μετά από μια ισχυρή καταιγίδα το βράδυ της Πέμπτης 24 Μαΐου, έπαψε να λειτουργεί.

Γίνονται προσπάθειες για την διόρθωση της βλάβης, που δείχνει να μην είναι κάτι απλό. Ελπίζουμε το συντομότερο δυνατό να τεθεί ξανά σε λειτουργία.

Εκτύπωση

Ένας ακόμα "άθλος" για τη συγχωριανή μας Ελπίδα Γιώτη.

on .

Η συγχωριανή μας δρομέας Ελπίδα Γιώτη πραγματοποίησε ένα ακόμα στόχο ζωής, όπως δηλώνει η ίδια, συμμετέχοντας και τερματίζοντας στον αγώνα των ημίθεων. Στον ΕΥΧΙΔΕΙΟ ΑΘΛΟ 2018 ΠΛΑΤΑΙΕΣ - ΔΕΛΦΟΙ 107,5χλμ. .

Αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια την εταιρεία "Πηγές Κωστηλάτας" για τη συμπαράσταση, καθώς επίσης τον προπονητή της Δημήτρη Καραχάλια και την οικογένειά της. 

Ο Ευχίδειος άθλος είναι δρόμος υπεραποστάσεων, που καλύπτει τη διαδρομήΔελφοί- Πλαταιές. Το όνομά του είναι παρμένο από τον Ευχίδα, που κατά το μύθο έτρεξε αυτή την απόσταση, το 479π.Χ., μετά τη μάχη των Πλαταιών, θέλοντας να φέρει στις Πλαταιές νέο "ιερό πυρ" από τους Δελφούς, γιατί οι κάτοικοι θεωρούσαν ότι αυτό που είχαν μολύνθηκε από την παρουσία των Περσών.

Ο σύγχρονος Ευχίδειος Άθλος διοργανώθηκε πρώτη φορά το 2000. Η διαδρομή έχει μήκος 107,5 χιλιόμετρα, περιλαμβάνει υψομετρικές διαφορές περίπου 1.400 μέτρων και ολοκληρώνεται περίπου σε 14-15 ώρες.

Οι αθλητές καλούνται να κατέβουν και ανέβουν δυο ιστορικά βουνά τον Ελικώνα και τον Παρνασό. Είναι ένας αγώνα θέλησης, πέισματος και άριστης προετοιμασίας για τον αθλητή που τον κάνει υπερήφανο και ευτυχισμένο όταν τερματίζει με τη δάδα αναμμένη στα χέρια του.  

Συγχαρητήρια στη συγχωριανή  μας πάντα δυνατή και πιο ψηλά... 

Εκτύπωση

Επίσκεψη εκπροσώπων από Δήμους της Πορτογαλίας στο Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων.

on .

 
ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ, ΚΟΙΛΑΔΑΣ ΑΧΕΛΩΟΥ, ΑΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΕΩΡΩΝ
ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ
 
Ιωάννινα,  4 Μαΐου 2018
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 
Θέμα: Συναντήσεις με εκπροσώπους 9 Δήμων από το Πάρκο Montanhas Mágicas της Πορτογαλίας.
 
Στο πλαίσιο των δράσεων του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, Κοιλάδας Αχελώου, Αγράφων και Μετεώρων για την Ευρωπαϊκή ημέρα Πάρκων με θέμα «Πολιτιστική κληρονομιά και περιβάλλον», θα επισκεφτούν την περιοχή μας εκπρόσωποι 9 Δήμων από το Πάρκο Montanhas Mágicas της Πορτογαλίας, εταίροι μας στο Europarc (Πανευρωπαϊκή Ομοσπονδία Προστατευόμενων Περιοχών), για τεχνικές συναντήσεις με τοπικούς φορείς, μέσω της αναπτυξιακής του εταιρείας ADRIMAG, στα πλαίσια προγράμματος ERASMUS+. 
 
Σκοπός της επίσκεψής τους είναι η ανταλλαγή εμπειριών για την ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας μέσω πολιτιστικών δράσεων.
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ
 • Τρίτη 8 Μαΐου 2018,  11:00 π.μ.  "Η ιστορία του Μουσείου και οι δράσεις του καθ. Παπαγιάννη στην προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς". Φορέας: Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Θεόδωρος Παπαγιάννης» τόπος διεξαγωγής: Ελληνικό 
 • Τρίτη 8 Μαΐου 2018, 14:30 μ.μ ."Ενισχύοντας την τοπική συμμετοχή στις δράσεις και τους σκοπούς του Φ.Δ. Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, Κοιλάδας Αχελώου, Αγράφων και Μετεώρων".Τόπος διεξαγωγής: Πράμαντα
 • Τρίτη 8 Μαΐου 2018, 16:00μ.μ "Προωθώντας την τοπική ταυτότητα ως στοιχείο τουριστικού προορισμού" Φορέας: Ένωση Τουριστικών Επιχειρήσεων και Συναφών Επαγγελμάτων των Τζουμέρκων. Τόπος διεξαγωγής: Πράμαντα.
 • Τρίτη 8 Μαΐου 2018, 17:30μ.μ. "Δραστηριότητες του Εργαστηρίου Τσόπελας Πολύζος Γεώργιος" Φορέας: Εργαστήρι Τσόπελας «Γιώργος Πολύζος». Τόπος διεξαγής:Τσόπελα. 
 • Τρίτη 8 Μαΐου 2018, 19:30μ.μ. "Δράσεις της ΙΛΕΤ για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και πολιτιστική κληρονομιά". Φορέας: Ιστορική Λαογραφική Εταιρεία Τζουμέρκων. Τόπος διεξαγωγής:Άγναντα.  
 • Τετάρτη 9 Μαΐου 2018, 9:00 π.μ. "Θερινές πολιτιστικές εκδηλώσεις και συμμετοχή του Δήμου σε Ευρωπαϊκά Πολιτιστικά Δίκτυα". Φορέας: Δήμος Βορείων Τζουμέρκων. Τόπος διεξαγωγής: Πράμαντα. 
 • Τετάρτη 9 Μαΐου 2018, 11:30 π.μ. "Επίσκεψη στο Μουσείο Καλαρρυτινής Αργυροτεχνίας" Φορέας: Δήμος Βορείων Τζουμέρκων. Τόπος διεξαγωγής: Καλαρρύτες. 
 • Τετάρτη 9 Μαΐου 2018, 15:00μ.μ. "Οι πολιτιστικοί σύλλογοι του Συρράκου στη προώθηση της τοπικής ατζέντας".Φορείς: Σύνδεσμοι Συρρακιωτών Ιωαννίνων Πρέβεζας, Φιλιππιάδος και Κάμπου, Συντακτική Επιτροπή Εφημερίδας «Αντίλαλοι του Συρράκου». Τόπος διεξαγωγής:  Συρράκο. 
 • Τετάρτη 9 Μαΐου 2018, 18:00μ.μ. "Η εμπειρία του Θερινού Σχολείου και η  συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας στις δράσεις του" . Φορέας: Θερινό  Σχολείο Τζουμέρκων και ΝΑ Πίνδου. Τόπος διεξαγωγής: Συρράκο. 
 • Απογεύματα Τετάρτης: "Η ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας μέσω των δράσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου Άρτας". Φορέας: Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας. Τόπος διεξαγωγής:Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας. 
 • Πέμπτη 10 Μαΐου 2018, 12:30μ.μ "Επανάχρηση δημόσιου αστικού χώρου για φιλοξενία υπαίθριων πολιτιστικών εκδηλώσεων". Φορέας: Δήμος Αρταίων. Τόπος διεξαγωγής:Άρτα. 
 • Πέμπτη 10 Μαΐου 2018, 15:00μ.μ. "Προωθώντας τη συμμετοχικότητα των τοπικών κοινωνιών σε τοπικά σχέδια ανάπτυξης μέσω νέων τεχνολογιών: Η περίπτωση του Ελληνόπυργου". Φορέας: Εργαστήριο Αγροτικού Χώρου Πολυτεχνική Σχολή, Παν. Θεσσαλίας. Τόπος διεξαγωγής: Άρτα.
 • Πέμπτη 10 Μαΐου 2018, 16:30μ.μ. "Γαστρονομία και παραδοσιακές εκδηλώσεις στο Δήμο Γ. Καραϊσκακη" .Φορέας: Συνομοσπονδία Ραδοβυζινών Άρτας. Τόπος διεξαγωγής: Άρτα.
 • Πέμπτη 10 Μαΐου 2018, 18:00μ.μ. "Η διεθνής προώθηση του κινήματος φιλελληνισμού μέσω των δράσεων του δήμου Νικ. Σκουφά" .Φορέας: Δήμος Νικολάου Σκουφά. Τόπος διεξαγωγής: Άρτα.
 • Πέμπτη 10 Μαΐου 2018, 19:30μ.μ. "Δράσεις του Συλλόγου τα τελευταία 120 έτη στη φιλαρμονική ορχήστρα, θεατρική ομάδα, εκδόσεις για την προώθηση και διατήρηση της τοπικής παράδοσης". Φορέας: Μουσικοφιλολογικός  Σύλλογος Άρτας «ΣΚΟΥΦΑΣ» Τόπος διεξαγωγής: Άρτα.
 • Παρασκευή 11 Μαΐου 2018, 10:30 π.μ. "Πολιτικές διαχείρισης τουριστικών ροών σε ένα Μνημείο Unesco: Η περίπτωση των Μετεώρων". Φορέας: Δήμος Καλαμπάκας. Τόπος διεξαγωγής: Καλαμπάκα.
  
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
   
Τηλ.: 2651043663, Φαξ: 2651043575 
E-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 
Εκτύπωση

Καλά νέα για το "Πάρκο Ορεινών Δραστηριοτήτων"στο "Σταυρό" Θεοδωριάνων.

on .

Ο δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων Μαρίνος Γαρνέλης είχε την Τετάρτη 25-4-2018 συνάντηση στην Αθήνα με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργίου Υποδομών και Μεταφορών Γιώργο Δέδε.

Μετάξύ των άλλων κουβεντιάστηκε και η δημιουργία του "Πάρκου Ορεινών δραστηριοτήτων" στη θέση "Λιβάδι" στο Σταυρό Θεοδωριάνων και όλα δείχνουν ότι έχουμε θετικές εξελίξεις.

Ο Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων εξέδωσε σχετικά το παρακάτω Δελτίο Τύπου:

Την Τετάρτη 25/04/18 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συνάντηση  μεταξύ του Δήμαρχου Κ. Τζουμέρκων Μ. Γαρνέλη και του Γ.Γ Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Γ.Δέδε, στο γραφείο του τελευταίου στην Αθήνα. Έγινε πολύωρη σύσκεψη παρουσία και υπηρεσιακών παραγόντων όπου συζητήθηκε η πρόοδος των εργασιών (μελέτες, δημοπρατήσεις κλπ) σχετικά με τη δημιουργία του Πάρκου Ορεινών Δραστηριοτήτων στο Σταυρό Θεοδωριάνων.

Ελήφθησαν αποφάσεις σχετικά με την όσο το δυνατόν ταχύτερη υλοποίηση του όλου έργου παράλληλα δε εξεφράσθη η πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου να αυξηθεί το χορηγούμενο χρηματικό κονδύλι κατά ένα ή δύο εκατομμύρια εν ανάγκη, γεγονός που με ιδιαίτερη χαρά αντιμετωπίζεται από την πλευρά του Δήμου. Το βέβαιο είναι ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες ανάλογες συσκέψεις για την παρακολούθηση της προόδου των εργασιών. Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφερθεί ότι ο Δήμος εκπλήρωσε στο ακέραιο τη συμβατική του υποχρέωση με το Υπουργείο Υποδομών όσον αφορά τη σύνταξη της προμελέτης του έργου.

Τέλος την Παρασκευή 27/04/18 ο Δήμος Κ. Τζουμέρκων κατόπιν συνεννοήσεως με τον Κο Δέδε υπέβαλλε έγγραφο, αίτημα προς το Υπουργείο για την απαραίτητη νέα προγραμματική σύμβαση,  προκειμένου να συνταχτεί η οριστική μελέτη για τη δημοπράτηση του έργου μέσα στο έτος 2018.

Εκτύπωση

Επιδιορθώθηκε το μονοπάτι για τους Καταρράκτες.

on .

Επιδιορθώθηκαν με τον καλύτερο τρόπο οι ζημιές που προκλήθηκαν από τις πρόσφατες ισχυρές βροχοπτώσεις στο μονοπάτι, που οδηγεί στους περίφημους καταρράκτες των Θεοδωριάνων.

Μικρό σκαπτικό μηχάνημα κατάφερε και έφτασε στο σημείο της κατάπτωσης και έκανε νέα διάνοιξη του μονοπατιού, ανεβαίνοντας λίγο ψηλότερα από το παλιό μονοπάτι.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση του προέδρου της κοινότητας Δημήτρη Σφώρου, με τον τρόπο αυτό παρακάμφθηκαν τόσο τα σημεία που κάθε χρόνο υπήρχε πρόβλημα λόγω καταπτώσεων, αλλά και το μικρό ρεματάκι πριν το παλκόστρωτο και η κατεστραμμένη και επικίνδυνη ξύλινη σκάλα. Το μονοπάτι άλλαξε εντελώς, με καλύτερη βατότητα και άρση της επικινδυνότητας.

30710540 1017420855072805 2183048747464785920 n 30726929 1017421298406094 8738688598158606336 n

    Φωτογραφίες: Δημήτρης Σφώρος