Άρθρα

Εκτύπωση

Πού πάνε τα λεφτά;

on .

Του Παναγιώτη Βεντίστα

Εκλογές έρχονται και οι υποψήφιοι κυκλοφορούν διάφορα φυλλάδια. Έπεσε λοιπόν στα χέρια μου ένα φυλλάδιο όπου αναγράφονται τα έργα του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων την περασμένη πενταετία αναλυτικά ανά τοπική κοινότητα.

Ας δούμε λοιπόν τι έργα έγιναν στα Θεοδώριανα στο διάστημα αυτό. Διατέθηκαν 187.000 ευρώ. Αν δούμε όμως τα αναλυτικά στοιχεία, θα διαπιστώσουμε ότι τα 78.000 ευρώ έχουν διατεθεί για τις πηγές Βρυζοκαλάμου και το αντλιοστάσιο Μουρτζιάς, για τη συντήρηση των υδραγωγείων που βρίσκονται εκεί. Όμως τα υδραγωγεία αυτά δεν είναι για την ύδρευση των Θεοδωριάνων αλλά άλλων κοινοτήτων του Δήμου, επομένως είναι έργα που δεν αφορούν τα Θεοδώριανα.

Απομένουν 109.000 ευρώ για την τοπική Κοινότητα Θεοδωριάνων. Από αυτά τα 40.000 Ευρώ διατέθηκαν για το Σκαρπάρι, συνοικισμό των θεοδωριάνων και συγκεκριμένα 30.000 ευρώ για το υδραγωγείο και 10.000 ευρώ για την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής. Για τον οικισμό Θεοδωριάνων απομένουν 79.000 ευρώ και κατανέμονται ως εξής:

6.752  Bατότητα οδικού δικτύου

11.550 Ανάρτηση αγωγού υδραγωγείου Άσπρη Γκούρα. (Πέρυσι το καλοκαίρι που πέρασα από εκεί το έργο αυτό ήταν υπο κατάρρευση.)

22.550 Τοίχος αντιστήριξης

4.325 Αντιπλημμυρικά έργα

22.000 Bατότητα οδικού δικτύου

12.000 Βελτιωτικά έργα

Αυτή είναι η συμβολή του Δήμου στην ανάπτυξη της περιοχής μας. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Την ίδια περίοδο στο Βουργαρέλι δόθηκαν 773.000 ευρώ, στο Αθαμάνιο 224.000, στο Παλαιοκάτουνο 378.000, στην Κυψέλη 300.000, στα Άγναντα 589.000 ευρώ.

Εντύπωση προκαλούν 2 έργα στο Δήμο Αγνάντων  και συγκεκριμένα:

$    1.  Επικαιροποίηση της Μελέτης «Διαμόρφωση χώρου Παιδικής Χαράς περιορισμένης ενεργειακής κατανάλωσης με όργανα από ανακυκλωμένα υλικά, εκπαιδευτικού χαρακτήρα, στον οικισμό Αγνάντων του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων» κόστους 67.000 ευρώ

$       2. Επικαιροποίηση της Μελέτης «Αρχιτεκτονική μελέτη για τη βιοκλιματική ανάπλαση πρώην Δημαρχείου Αγνάντων του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων» κόστους 129.000 ευρώ

Είναι τόσο μπροστά εκεί στα Άγναντα; Αν είναι τόσο μεγάλο το κόστος της μελέτης τότε η υλοποίηση του έργου πόσο θα κοστίσει; Τι ακριβώς σημαίνει επικαιροποίηση της μελέτης;

Ο σημαντικότερος λόγος όμως που τα αναφέρω είναι γιατι ενώ αλλού συμβαίνουν αυτά τα πράγματα ΣΤΑ ΘΕΟΔΩΡΙΑΝΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΠΙΑΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΜΟΝΟ 5 ΚΑΝΑΛΙΑ.

  

Εκτύπωση

Δημήτριος Σφώρος(υποψήφιος πρόεδρος Τοπικής κοινότητας Θεοδωριάνων)

on .

Αγαπητοί συγχωριανοί 
 
Ανέλαβα πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Θεοδωριάνων στις 30 Οκτωβρίου 2017Στο λίγο αυτό διάστημα προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις για το καλό του χωριού και κατάφερα τα παρακάτω:
 
α. Αντιμετώπιση κατολίσθησης και της μεγάλης κατάπτωσης στο μονοπάτι για τους καταρράκτες με καινούργια χάραξη και άρση της επικινδυνότητας με μεγάλη διαπλάτυνση, καταργώντας τα ξύλινα σκαλιά, καθώς και άλλα δύσκολα σημεία για την καλύτερη πρόσβαση των επισκεπτών. Φωτό:  (1 και 2)
Εκτύπωση

Προχωράει το "Πάρκο Ορεινών Δραστηριοτήτων" στα Θεοδώριανα.

on .

 
Την Παρασκευή 10/05/19 ο Δήμος Κ. Τζουμέρκων παρέλαβε έγγραφο του Υπουργού Υποδομών  και Μεταφορών κ.Σπίρτζη, το οποίο καλεί το Δήμο σε σύναψη προγραμματικής σύμβασης με το αρμόδιο υπουργείο του, σχετικά με την δημιουργία του Πάρκου Ορεινών Δραστηριοτήτων στο «Σταυρό» Θεοδωριάνων.
 
Μεταξύ του Δημάρχου Κεντρικών Τζουμέρκων Μ. Γαρνέλη και του ΓΓ. Γραμματέα του Υπουργείου Κου Γ. Δέδε είχαν προηγηθεί αρκετές συναντήσεις για το έργο αυτό, προϋπολογισμού 5.000.000 ευρώ που θα καλυφθεί από το ΠΔΕ, το οποίο αποτελεί κυβερνητική επιθυμία και στόχο της κυβέρνησης για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής των Τζουμέρκων.
 
Ελπίζουμε αυτή τη φορά ο Δήμος και κυρίως ο δήμαρχος Μαρίνος Γαρνέλης, να κινηθούν άμεσα και να υπογραφεί πολύ σύντομα η  προγραμματική σύμβαση, χωρίς τις καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν στο παρελθόν, που έθεσαν σε κίνδυνο τη δημιουργία του έργου.
 
Και το κυριότερο να σταματήσουν επιτέλους  κάποιοι,  να βάζουν «τρικλοποδιές» σε ένα έργο εξαιρετικά σημαντικό για την περιοχή μας, που αν δεν γίνει τώρα δεν πρόκειται να γίνει ποτέ.
 
Δημήτρης Στεργιούλης  
 
Εκτύπωση

Διονύσης Μητρογιάννης (υποψήφιος πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Θεοδωριάνων)

on .

mitrogiannis

Αγαπητοί χωριανοί-χωριανές.

       Κατά τις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές της 26ης Μαίου 2019,κατέρχομαι ως υποψήφιος πρόεδρος στη Δημοτική Ενότητα Θεοδωριάνων  του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, ως  ανεξάρτητος.

     Σαν Πρόεδρος  που έχω διατελέσει  για τρία  χρόνια είμαι υποχρεωμένος να σας ενημερώσω για τα πεπραγμένα της Κοινοτικής Αρχής για το χρονικό διάστημα από 1-9-2014 μέχρι 31-8-2017. Στόχος μου πάντα ήταν και θα είναι ο κάθε Θεοδωριανίτης να εξυπηρετείται άμεσα σε απλά και βασικά θέματα καθημερινότητας ,ήτοι:

Εκτύπωση

Γιώτα Σκουτέλα (υποψήφια δημοτική σύμβουλος για το Δήμο Αρταίων)

on .

Μέσα σε μία γενικευμένη κρίση, αξιών, ήθους, λογοκρισίας και λογοδοσίας που βιώνουμε, ο τόπος μας ,η Αρτα μας, έχει ανάγκη από παρεμβάσεις, προτάσεις, εθελοντισμό, συνεργασία και όραμα.

Γνωρίζοντας την καθημερινή κατάσταση που αντιμετωπίζουμε και παραμένοντας ενήμερη για τα προβλήματα της Πόλης μας, αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα προσθέτοντας την προσωπική μου προέκταση στη συλλογική προσπάθεια για την ευημερία του τόπου μας.
 
Πιστεύω ακράδαντα, πως μπορούμε όλοι μας να προσφέρουμε ανιδιοτελώς στον τόπο που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε, ο καθένας απ ' το δικό του μετερίζι, για εμάς, για εσάς και την νεότερη γενιά που ακολουθεί..!!

  Υποψήφια δημοτική σύμβουλος Δήμου Αρταίων με το συνδυασσμό "Δημοτική Αναγέννηση" με καταγωγή από τα Θεοδώριανα Άρτας