Άρθρα

Εκτύπωση

«Ο Ηρακλής, ο Αχελώος και η Μεσοχώρα»

on .

 
 
Το Δίκτυο «Μεσοχώρα – Αχελώος SOS» και ο Σύνδεσμος κατακλυζομένων Μεσοχώρας καλούν στην πρώτη δημόσια προβολή της νέας ταινίας του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου:
 
«Ο Ηρακλής, ο Αχελώος και η Μεσοχώρα»,
την Κυριακή 7 Απριλίου, στις 12 μ., στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας
Ιερά οδός 48 & Μεγ.Αλεξάνδρου 134-136, στάση μετρό: Κεραμεικός
 
Εκτύπωση

Φωτογραφικό "workshop" στα Θεοδώριανα και στα Τζουμέρκα.

on .

Το διήμερο φωτογραφικό Workshop έχει ως στόχο την φωτογράφιση στην ευρύτερη περιοχή των Θεοδωριάνων και της κοιλάδας του Αχελώου φτάνοντας έως και την ράχη Περδικόβρυση στα 1.500m υψόμετρο. Τα Θεοδώριανα βρίσκονται χτισμένα στην καρδιά της βαθιάς κοιλάδας στην νοτιοανατολική απόληξη της οροσειράς των Τζουμέρκων.

Εκτύπωση

Εορτασμός 25ης Μαρτίου στα Θεοδώριανα.

on .

25-3-2019-6

φωτογραφία: Βασίλης Μητρογιάννης

Θεοδώριανα 25 Μάρτη 2019. Με μια λιτή τελετή χωρίς φτιασιδωμένους και μακρόσυρτους πανηγυρικούς, με την επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο πεσόντων, με δυο δάφνινα στεφάνια και τον εθνικό ύμνο από τους λιγοστούς κατοίκους στην πλατεία του χωριού, τίμησαν τα Θεοδώριανα τους ήρωες του '21.  

Το παρακάτω απόσπασμα από τα Απομνημονεύματα του  στρατηγού Μακρυγιάννη, που πήρε το βάπτισμα του πυρός στα Θεοδώριανα στις 4 Αυγούστου 1821 στη μάχη του "Σταυρού", όταν 350 Έλληνες σταμάτησαν πολεμώντας δυο μερόνυχτα ένα ασκέρι  πέντε χιλιάδων Τούρκων, σώζωντας την επανάσταση στην Στερεά Ελλάδα και στην Πελοπόνησο, πάντα επίκαιρο και διδακτικό.

«Εκεί οπούφκιαχνα τις θέσες εις τους Μύλους (Κοντά στο Ναύπλιο) ήρθε ο Ντερνυς (Derigny Anri Gautier, Γάλλος ναύαρχος) να με ιδή. Μου λέγει. ‘Τι κάνεις αυτού; Αυτές οι θέσεις είναι αδύνατες. Τι πόλεμον θα κάνετε με τον Μπραϊμη αυτού;’ – Του λέγω, είναι αδύνατες οι θέσεις κι’ εμείς, όμως είναι δυνατός ο θεός όπου μας προστατεύει. Και θα δείξωμεν την τύχη μας σ’ αυτές τις θέσεις τις αδύνατες. Κι αν είμαστε ολίγοι εις το πλήθος του Μπραϊμη, παρηγοριόμαστε μ’ ένα τρόπον, ότι η τύχη μας έχει τους Έλληνες πάντοτε ολίγους. Ότι αρχή και τέλος, παλαιόθεν και ως τώρα, όλα τα θεριά πολεμούν να μας φάνε και δεν μπορούνε. Τρώνε από μας και μένει και μαγιά. Και οι ολίγοι αποφασίζουν να πεθάνουν. Κι όταν κάνουν αυτήνη την απόφασιν, λίγες φορές χάνουν και πολλές κερδαίνουν".

 Δη.Στε.

  

Εκτύπωση

Γιορτή γυναίκας...

on .

Γιορτή γυναίκας σήμερα. Ας τις γιορτάσουμε λοιπόν όπως πράγματι το αξίζουν.

gynaika3

 

gynaika1 gynaika2 gynaika4 gynaika5

Φωτογραφίες: Δημήτρης Στεργιούλης

  

Εκτύπωση

Παράταση στην υποβολή δηλώσεων στο κτηματολόγιο.

on .

Σύμφωνα με ανακοίνωση του www.ktimatologio.gr παρατείνεται η υποβολή δηλώσεων στο κτηματολόγιο για τους Δήμους της Άρτας, μεταξύ αυτών και του δικού μας Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων μέχρι τις 24 Απριλίου του 2019.

Ωστόσο είναι αμφίβολο αν θα προλάβουν οι δημότες να δηλώσουν έγκαιρα τα ακίνητά τους ακόμα και μετά από αυτή την παράταση, καθώς στα γραφεία κτηματογράφησης, στα Πρωτοδικεία και στα συμβολαιογραφεία σχηματίζονται καθημερινά τεράστιες ουρές, με αποτέλεσμα την μεγάλη ταλαιπωρία των πολιτών.

Σχετικά με το δικό μας Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων λειτουργούν δύο γραφεία κτηματογράφησης:

1. Γραφείο Κτηματογράφησης: ΑΡΤΑ (ΚΕΝΤΡΙΚΟ)
 
Διεύθυνση: ΚΡΥΣΤΑΛΛΗ 31, ΤΚ 47131 ΑΡΤΑ
 
Τηλέφωνο: 2681075914, 2681077566, 6972020479
 
Ημέρες / Ωρες λειτουργίας: ΔΕΥΤΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ, ΠΕΜΠΤΗ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8:00 – 16:00 & ΤΕΤΑΡΤΗ 8:00 – 20:00 
 
2. Γραφείο Κτηματογράφησης στο ΒΟΥΡΓΑΡΕΛΙ

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΣΚΕΨΕΩΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ
 
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Δευτέρα και Πέμπτη 8:00π.μ. - 16:00μ.μ.
 
ΤΗΛ 2685360219
 
Σημειώνεται ότι οι Ηπειρώτες που ζουν στην Αθήνα μπορούν να καταθέσουν τις δηλώσεις τους στο  γραφείο κτηματογράφησης που λειτουργεί ήδη στην Αθήνα στο Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου (επί της Λεωφόρου Βεΐκου 137) και εξυπηρετεί τις Περιφέρειες Ηπείρου, Θεσσαλίας, Ιόνιων Νήσων, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, Βόρειου και Νότιου Αιγαίου και Κρήτης.
  
 Επίσης για τους εξοικειωμένους με την τεχνολογία οι δηλώσεις μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά μέσα από το www.ktimatologio.gr