Άρθρα

Εκτύπωση

Νικολέτα Μαντέλλου (υποψήφια δημοτική σύμβουλος Δήμου Αρταίων)

on .

 
nikoletta mantelou
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Αρταίων, με το συνδυασμό "Γέφυρα στο Μέλλον "-Ιωάννης Παπαλέξης.
 
Δικηγόρος εν ενεργεία, πτυχιούχος Α.Π.Θ, μέλος Δ.Σ.Άρτας και πρώην μέλος Δ.Σ.Θ. Με καταγωγή από τα Θεοδώριανα Άρτας (κόρη του Χρήστου Μαντέλλου του Θεοδώρου) και τον Μακρύκαμπο Λεπιανών Άρτας (από την πλευρά της μητέρα της Ελευθερίας Χουλιάρα).  
Τέκνο πολύτεκνης οικογένειας, έγγαμη και μητέρα δύο ανηλίκων τέκνων.  
Εκτύπωση

Υποψήφιοι Θεοδωριανίτες στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές.

on .

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι συγχωριανοί μας υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι στο δικό μας Δήμο το Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων, οι υποψήφιοι πρόεδροι της Τοπικής Κοινότητας Θεοδωριάνων, καθώς και όσοι υποψήφιοι στις Περιφερειακές και δημοτικές εκλογές σε οποιοδήποτε Περιφέρεια ή Δήμο της χώρας κατάγονται από τα Θεοδώριανα, μπορούν να στέλνουν μια επιστολή (φωτογραφία, βιογραφικό, θέσεις, προτάσεις κ.λ.π.) για να αναρτηθεί στο www.theodoriana.com,  ώστε να γίνει γνωστό σε όλους τους συγχωριανούς μας. 

Επίσης το www.theodoriana.com μπορεί να φιλοξενήσει τις προγραμματικές δηλώσεις και τους συνδυασμούς των υποψήφιων δημάρχων για το Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων. 

Λόγω χώρου, δυστυχώς η σελίδα μας δεν μπορεί να φιλοξενήσει τις προτάσεις και θέσεις όλων των δημοτικών και τοπικών συμβούλων στο Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων πέρα από αυτούς που κατάγονται από τα Θεοδώριανα.

Οι αναρτήσεις θα γίνονται στην κεντρική σελίδα με τη σειρά που θα τις λαμβάνουμε και κατόπιν θα τοποθετούνται σε ειδικό φάκελο (Εκλογές Μάιος 2019) στο βασικό μενού πάλι με τη σειρά που θα τις λαμβάνουμε. 

Οι επιστολές  να στέλνονται ηλεκτρονικά στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  

Εκτύπωση

Πάσχα στα Θεοδώριανα.

on .

pasxa 2019-7

Πολλοί συγχωριανοί διάλεξαν φέτος τα Θεοδώριανα για να περάσουν τις μέρες του Πάσχα. Σύμμαχος ο καλός καιρός και η λιακάδα, αν και το βράδυ η θερμοκρασία έπεφτε αρκετά, αφού τα βουνά μας είναι ακόμα κατάφορτα από χιόνια και οι ξυλόσομπες ήταν απαραίτητες. Χαρακτηριστικό ότι στην Ανάσταση η εκκλησία ήταν γεμάτη. 

Αρκετοί ήταν και οι επισκέπτες από τους γειτονικούς ξενώνες, που επισκέφτηκαν το χωριό μας και κυρίως τους περίφημους καταρράκτες μας.  

Χρόνια Πολλά σε όλους και του χρόνου με υγεία και ακόμα περισσότεροι.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εκτύπωση

Εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο ο δρόμος Αθαμάνιο- Θεοδώριανα.

on .

Όπως ενημερωθήκαμε από έγκυρη πηγή, ο φάκελος κατασκευής του δρόμου Αθαμάνιο Θεοδώριανα εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο και την Τρίτη 23 Απριλίου  επιστράφηκε στο αρμόδιο υπουργείο για τις τελευταίες υπογραφές. Σύντομα αναμένεται πλέον η εγκατάσταση της αναδόχου εταιρείας και του εργολάβου.

Ένα έργο που χρόνια παλεύαμε, παίρνει επιτέλους σάρκα και οστά.

Δη.Στε.

Εκτύπωση

Απαγόρευση παρκαρίσματος στην πλατεία του χωριού.

on .

Όλοι μας έχουμε δει και έχουμε αγανακτήσει βλέποντας για χρόνια τώρα την πανέμορφη πλατεία των Θεοδωριάνων, το στολίδι του χωριού μας, να έχει μετατραπεί σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων κυρίως τους μήνες του καλοκαιριού.

Μικρά παιδιά να παίζουν ανάμεσα και κάτω από τις ρόδες των αυτοκινήτων, ενώ οι οδηγοί αυτών να απολαμβάνουν τις μπύρες και τα τσίπουρα στα καφενεία του χωριού. Ίσως μοναδικό φαινόμενο σε όλα τα Τζουμερκοχώρια.

Μια απαράδεκτη εικόνα δυσφήμισης για το χωριό μας, που όλοι τη βλέπουμε, την κατακρίνουμε αλλά μέχρι εκεί. Και αν κάποιος εξέφραζε την αγανάκτησή του, ο αντίλογος ήταν ότι το χωριό δεν διαθέτει χώρο στάθμευσης. Κι ας υπήρχε χώρος στάθμευσης στο δημοτικό σχολείο. Μόνο που έπρεπε κάποιος να περπατήσει λίγα λεπτά μέχρι εκεί. Αλλά χρόνια είχαμε μάθει "...καβάλα παν στην εκκλησσιά καβάλα προσκυνάνε".   

Πέρσι από τους τοπικούς εκπροσώπους μας στο Δήμο  ξεκίνησε  μια προσπάθεια και εκτός του πάρκινγκ που υπήρχε στο δημοτικό σχολείο, ενοικιάστηκε από το Δήμο ένα οικόπεδο πολύ κοντά στην πλατεία του χωριού, το οποίο λειτούργησε και πέρσι το καλοκαίρι έστω και με  ελλείψεις ως χώρος στάθμευσης.

Έγιναν οι απαραίτητες διορθώσεις, και πρόσφατα μπήκαν και οι απαραίτητες πινακίδες σήμανσης για τους οδηγούς, αλλά και οι ταμπέλες που οδηγούν τους οδηγούς πεζή από δύο μονοπάτια στην πλατεία του χωριού.  Σύμφωνα με το πρόεδρο της κοινότητας μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 150 αυτοκίνητα.

Επίσης τοποθετήθηκαν στο χώρο της πλατείας και πινακίδες που απαγορεύουν την στάθμευση αυτοκινήτων τόσο στην πλατεία όσο και μπροστά στο καμπαναριό και στην πέτρινη βρύση της πλατείας. 

Να σημειωθεί εδώ ότι το παρκάρισμα στις πλατείες απαγορεύεται ρητά από το άρθρο 34 παράγραφος 2δ του Κ.Ο.Κ. Αυτό ισχύει σε όλες τις πλατείες της χώρας και τα Θεοδώριανα δεν μπορούν να αποτελούν εξαίρεση. Και σε καμμιά περίπτωση το παρκάρισμα αυτοκινήτων στην πλατεία δεν επαφίεται στη θέληση του εκάστοτε προέδρου κοινότητας να την κλείνει και να την ανοίγει κατά το δοκούν.

Η πλατεία ανήκει σε όλους τους χωριανούς και αποτελεί το κόσμημα του χωριού μας. Πρέπει να είναι χώρος συνάθροισης κατοίκων και επισκεπτών, εκδηλώσεων και να πλημμυρίζει από παιδικές φωνές και όχι "στάλος" αυτοκινήτων. 

Aς καταλάβουμε επιτέλους όλοι μας ότι μια πλατεία χωρίς αυτοκίνητα, είναι προς το συμφέρον του χωριού μας.

Δημήτρης Στεργιούλης