Άρθρα

Εκτύπωση

Το Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων στο συνέδριο Europarc 2018.

on .

Με εξαιρετική επιτυχία και ισχυρή συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του συνεδρίου Europarc  2018. –  Η 11η συνάντηση εργασίας για τις πιστοποιημένες περιοχές ως βιώσιμοι τουριστικοί προορισμοί το 2019 στα Τζουμέρκα!

Εκπαιδευτική εκδρομή στο δάσος γύρω από το Boat of garden Η ελληνική αποστολή στο συνέδριο

Εξαιρετικά επιτυχημένη ήταν η συμμετοχή του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, Κοιλάδας Αχελώου, Αγράφων και Μετεώρων στο ετήσιο συνέδριο της ομοσπονδίας Europarc, της οποίας ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, κοιλάδας Αχελώου, Αγράφων και Μετεώρων είναι μέλος από το 2016, ως η πρώτη ελληνική προστατευόμενη περιοχή πιστοποιημένη ως  βιώσιμος τουριστικός προορισμός.

Εκτύπωση

Αφιέρωμα στα μονοπάτια των Τζουμέρκων από το περιοδικό «Ελληνικό Πανόραμα»

on .

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ
 
 
Την Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη εκπροσώπων δημοσιογράφων του περιοδικού «Ελληνικό Πανόραμα» Θεσσαλονίκης, οι οποίοι κατέγραψαν το ορειβατικό μονοπάτι Θεοδώριανα – Μελισσουργοί.
 
Ο Δήμος Κ. Τζουμέρκων μέσω του Γραφείου Τύπου και Τουριστικής Προβολής φρόντισε για τη διαμονή τους καθώς και για την κατάλληλη συνοδεία. Ο Αντιδήμαρχος πρόεδρος τουριστικής ανάπτυξης του Δήμου Π. Τσαλοκώστας μερίμνησε για τη μεταφορά και τακτοποίηση τους στο ορειβατικό καταφύγιο Θεοδωριάνων.
 
Ο Πρόεδρος των «Ορεινών» Δημήτρης Στεργιούλης συνόδευσε τους δημοσιογράφους/ορειβάτες στη διαδρομή Θεοδώριανα – Μελισσουργούς (διάρκειας 6 ωρών, για έμπειρους ορειβάτες) γεγονός για το οποίο ο Δήμος τον ευχαριστεί θερμά.
 
Κατά κοινή ομολογία των δημοσιογράφων απαθανάτισαν ένα από τα πιο μαγευτικά σκηνικά της Ελλάδος και μας ευχαρίστησαν για τη φιλοξενία!
 
Το άρθρο θα δημοσιευτεί στο περιοδικό  «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ» Σεπτεμβρίου τεύχος 117.
Εκτύπωση

Κι όμως υπάρχει ελπίδα...

on .

Λάβαμε με email και δημοσιεύουμε αυτούσια την παρακάτω επιστολή του συγχωριανού μας Γιάννη Κορμέντζα:

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΜΕΡΩΝ

Είμαι ένας από αυτούς που έβαλαν "πλάτη" στην αγορά των δύο καμερών ζητώντας ανωνυμία πιστεύοντας ότι η αγάπη για το χωριό μας πρέπει να είναι αθόρυβη. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κατακριτέα πράξη η δημοσίευση των ονομάτων των υπόλοιπων δωρητών. Κάθε προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο είναι αξιέπαινη ιδίως σε δύσκολες οικονομικά περιόδους.

Κόντρα στα φυσικά φαινόμενα δεν μπορείς να πας.

Η πρόθεση να επιστρέψετε τα χρήματα σε όποιον επιθυμεί σας τιμά ιδιαίτερα και δείχνει ότι στα Θεοδώριανα υπάρχουν και συμπεριφορές σεβασμού προς τον διπλανό μας εκτός από τις “νταηλίδικες” όπως το παρκάρισμα στην πλατεία ή  η ρύπανση του περιβάλλοντος.

Όχι μόνο δεν σκοπεύω να ζητήσω επιστροφή χρημάτων, αλλά είμαι πρόθυμος να συνεισφέρω και σε νέα προσπάθεια.

 Με εκτίμηση

 ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΜΕΝΤΖΑΣ

Εκτύπωση

...την ατυχία μας.

on .

Οι εικόνες που έδιναν οι κάμερες πριν καταστραφούν

Δυστυχώς τα νέα σχετικά με την εγκατάσταση των δύο νέων καμερών οι οποίες θα έδιναν live εικόνα από το χωριό μέσα από το metar.gr, δεν είναι καθόλου καλά.

Σε προηγούμενο δημοσίευμά μας κάναμε γνωστό σε όλους, ότι η κάμερα που έδινε για αρκετά χρόνια ζωντανή εικόνα από το χωριό, καταστράφηκε  από κεραυνό τον περασμένο Μάιο.

Με σχετική ανακοίνωσή μας καλούσαμε συγχωριανούς και φίλους να βοηθήσουν οικονομικά ώστε να συγκεντρωθεί ένα ποσό για την αγορά δύο καινούργιων καμερών τελευταίας τεχνολογίας. 

Πράγματι η εταιρεία εμφιάλωσης νερού ΠΗΓΕΣ ΚΩΣΤΗΛΑΤΑΣ και αρκετοί συγχωριανοί ανταποκρίθηκαν άμεσα. Η εταιρεία έκανε δωρεά δύο ρομποτικές κάμερες τελευταίας τεχνολογίας και το ποσό που συγκεντρώθηκε από τους χωριανούς υπερκάλυψε  τα υπόλοιπα έξοδα εγκατάστασης.

Έτσι λοιπόν αρχές Αυγούστου τοποθετήθηκαν και τέθηκαν σε λειτουργία οι δύο κάμερες. Η μία στην πλατεία του χωριού και η άλλη απέναντι στο "Κουτσοχέρι" εκεί ακριβώς που ήταν η παλιά που καταστράφηκε.

Ωστόσο αντιμετωπίζαμε ένα πρόβλημα. Λόγω υπερφόρτωσης και προβλημάτων στο δίκτυο ίντερνετ του Δήμου δεν μπορούσαμε να τις ανεβάσουμε στον server του metar.gr. ώστε να δίνουν εικόνα από το χωριό. 

Και ενώ βρέθηκε λύση στο πρόβλημα αυτό, ξαφνικά την Δευτέρα 27 Αυγούστου και οι δύο κάμερες έπαψαν να λειτουργούν. Το μεσημέρι της μέρας αυτής ισχυρή καταιγίδα έπληξε το χωριό και κεραυνός έπεσε σε κολόνα της ΔΕΗ κοντά στην πλατεία. Επίσης καταστράφηκε ο μετασχηματιστής της ΔΕΗ που βρίσκεται στην πλατεία, προκαλώντας έκρηξη που ακούστηκε σε όλο το χωριό. Τα Θεοδώριανα, αλλά και τα γειτονικά χωριά έμειναν χωρίς ρεύμα. 

Αποτέλεσμα αυτών να διαπιστωθεί ότι καταστράφηκαν δυστυχώς και οι δύο καινούργιες κάμερες που μόλις είχαμε τοποθετήσει.

Εμείς θα κάνουμε ξανά προσπάθεια να τοποθετήσουμε  μία κάμερα στη θέση που ήταν η παλιά έστω και λιγότερο τεχνολογικά προηγμένη, απ' τις δύο που καταστράφηκαν. Επίσης θα δούμε μήπως υπάρξει κάποια αποζημίωση από τη ΔΕΗ. Όμως δεν  μπορούμε πλέον να εγγυηθούμε τίποτα, μιας και έχουμε να κάνουμε με ακραία καιρικά φαινόμενα, με ένα προβληματικό δίκτυο ίντερνετ και ίσως και με ένα απαρχαιωμένο δίκτυο ηλεκτροδότησης. 

Επειδή όμως ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια κάνοντας δημόσια κάλεσμα για οικονομική βοήθεια, είμαστε υποχρεωμένοι καταρχήν να ευχαριστήσουμε δημόσια  την εταιρεία ΠΗΓΕΣ ΚΩΣΤΗΛΑΤΑΣ και τους συγχωριανούς, που κατέθεσαν κάποιο χρηματικό ποσό, στους οποίους δόθηκαν και οι σχετικές αποδείξεις.

Επίσης, επειδή ο σκοπός για τον οποίο δόθηκαν τα χρήματα, δυστυχώς σε αυτή τη φάση δεν επιτεύχθηκε για τους λόγους που αναφέραμε, είμαστε υποχρεωμένοι να επιστρέψουμε το χρηματικό ποσό σε όποιον από τους δωρητές συγχωριανούς το επιθυμεί. Αρκεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο 6972237193 ή στο  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  για να μας δώσει τον τραπεζικό του λογαριασμό.

Δημήτρης Στεργιούλης

Εκτύπωση

Δεκαπενταύγουστος 2018

on .

DSC03014

 Πλήθος συγχωριανών και φίλων του χωριού, πιστοί στο καθιερωμένο αντάμωμα, επισκέφτηκε και φέτος τα Θεοδώριανα τις μέρες του Δεκαπενταύγουστου.

Παρόλο που ο καιρός με καταιγίδες και βροχές θύμιζε περισσότερο Νοέμβριο, ο χορός του "διπλοκάγκελου"στήθηκε κανονικά και τις δυο μέρες στην πλατεία του χωριού με κέφι από μικρούς και μεγάλους.

Χρόνια Πολλά σε όλους και καλή ...αντάμωση του χρόνου.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ