Άρθρα

Εκτύπωση

30 εκετοστά το χιόνι στο χωριό.

on .

Τα 30 εκατοστά έφτασε το χιόνι στην πλατεία του χωριού. Ο δρόμος για το Πάρκο ορεινών δραστηριοτήτων, το οποιο θα λειτουργήσει κανονικά, αλλά και για το χωριό είναι ανοιχτός, αφού έχει γίνει αποχιονισμός του. Όμως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς λόγω παγετού, μιας και η θερμοκρασία είναι σταθερά κάτω από το μηδέν. Απαραίτητο επίσης όλοι οι οδηγοί να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες και να τις χρησιμοποιήσουν όταν χρειαστεί.
 Sample Image
Εκτύπωση

Είδαμε ...άσπρη μέρα

on .

Το πρώτο λευκό Σαββατοκύριακο πέρασαν τα Θεοδώριανα. Η ασθενής χιονόπτωση μπορεί να μην κράτησε το χιόνι στρωμένο στο χωριό, ωστόσο

 Sample Image

δημιούργησε ιδιαίτερα την Κυριακή κατάλληλες συνθήκες για τη λειτουργία του πάρκου ορεινών δραστηριοτήτων στο "Λιβάδι" , αφού εκεί το χιόνι ξεπέρασε τα τριάντα εκατοστά. Αποτέλεσμα πολλοί επισκέπτες να ανεβούν μέχρι τα Θεοδώριανα  και να χαρούν τις ομορφιές του χιονιού. Το ορειβατικό λιφτ είχε την επίσημη "πρώτη" του.

 Όπως δείχνει ο καιρός το χιόνι θα κρατήσει, μιας και η θερμοκρασία έχει πέσει σημαντικά. Ασθενής χιονόπτωση προβλέπεται και για τα μέσα της εβδομάδας, όμως ο καιρός φαίνεται να είναι καλός το Σαββατοκύριακο και ιδιαίτερα την Κυριακή.

 Άρα οι δρόμοι για τους φίλους του χιονιού και της περιπέτειας οδηγούν και αυτό το Σαββατοκύριακο στα Θεοδώριανα και στο πάρκο χειμερινών δραστηριοτήτων...

ΔΕΙΤΕ  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εκτύπωση

Βίντεο με ευχές και κάλαντα από την πλατεία Θεοδωριάνω

on .

Μπορεί να ήταν ελάχιστοι οι συγχωριανοί που διάλεξαν τα Θεοδώριανα για να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά, ωστόσο το ελπιδοφόρο μήνυμα ήρθε από παρέα μικρών συγχωριανών, που τραγούδησαν τα κάλαντα και διάλεξαν  το δικό τους τρόπο να στείλουν τις ευχές σε όλους τους συγχωριανούς, όπου και αν βρίσκονται. Ο καιρός  δεν τους έκανε το χατίρι και τα χιόνια φέτος δεν ήρθαν στην ώρα τους. Η αλλαγή του χρόνου βρήκε τα Θεοδώριανα βυθισμένα σε μια υπέροχη γλυκιά βραδιά, που θύμιζε περισσότερο Φθινόπωρο.

Τις μέρες των γιορτών πολλοί ξένοι επισκέπτες πέρασαν από το χωριό.  Οι καταρράχτες είχαν για άλλη μια φορά την τιμητική τους. Το πάρκο χειμερινών δραστηριοτήτων στο "Λιβάδι" λειτούργησε το Σαββατοκύριακο, αφού τό "έστρωσε" κανονικά και πολλοί ήταν αυτοί που χάρηκαν το πρώτο χιόνι. Ας ελπίσουμε το 2010 να μας φέρει πολλές ...άσπρες μέρες.  

 Sample Image

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ
Εκτύπωση

Εγκατάσταση lift στο "λιβάδι"

on .

Με ένα lift (ανελκυστήρα μεταφοράς χιονοδρόμων) έχει εξοπλιστεί το Πάρκο Χειμερινών Δραστηριοτήτων στη θέση "Λιβάδι" στο Σταυρό Θεοδωριάνων. Είναι μήκους 70 μέτρων. Η ιδέα, η αγορά του από την Τσεχία και η εγκατάστασή του, υλοποιήθηκε από φορείς του χωριού με την πολύτιμη βοήθεια συγχωριανού μας, που κάνει ότι μπορεί για την ορεινή του πατρίδα.

Πιστεύουμε ότι η ουσία δεν βρίσκεται σε μεγάλα σχέδια, που μένουν πάντα σχέδια, αλλά σε απλές, ουσιαστικές ενέργειες και προσπάθειες. Απαραίτητο και το μεράκι και η αγάπη κάποιων για το χωριό μας. Ελπίζουμε εκεί με τον αποχιονισμό του δρόμου, να μην τα κάνουμε ... μούσκεμα όπως πέρσι. Να γίνουν προσπάθειες ο δρόμος να μένει ανοιχτός και ελπίζουμε ο καιρός να μας κάνει το χατίρι .. Πολλά και ... ποιοτικά χιόνια.

Sample Image