Άρθρα

Εκτύπωση

Εκτός λειτουργίας ο μετεωρολογικός σταθμός στα Θεοδώριανα.

on .

Εκτός λειτουργίας βρίσκεται από το απόγευμα της Τετάρτης (9-10) ο μετεωρολογικός σταθμός στο χωριό ύστερα από μια διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Η κάμερα που δίνει ζωντανή εικόνα από το χωριό λειτουργεί κανονικά, αλλά λόγω του προβλήματος δεν μπορεί να την ανεβάσει ο μετεωρολογικός σταθμός στον οποίο είναι ενσωματωμένη. 

Έγινε χτες μια προσπάθεια επανεκκίνησης του σταθμού, αλλά χωρίς επιτυχία. Μόλις κοπάσει η κακοκαιρία, η οποία συνεχίζεται,  θα δούμε που ακριβώς εντοπίζεται το πρόβλημα για να διορθωθεί. 

Δημήτρης Στεργιούλης

Εκτύπωση

Θεοδώριανα: "οι Άλπεις των Τζουμέρκων"

on .

18

Θεοδώριανα: 4 Γενάρη 2019.

Το χιόνι στην πλατεία του χωριού έφτασε τα σαράντα εκατοστά. Ωστόσο μηχανήματα της Περιφέρειας, του Δήμου, του εργοστασίου εμφιάλωσης νερού "Πηγές Κωστηλάτας" και οι τοπικοί μας εκπρόσωποι στο Δήμο κάνουν μεγάλες προσπάθειες και μέχρι τώρα κρατούν τους δρόμους ανοιχτούς ακόμα και τους βασικούς μέσα στο χωριό. Ο μεγάλος "εχθρός" βέβαια είναι ο ισχυρός παγετός και εκεί χρειάζεται μεγάλη προσοχή από τους οδηγούς και κυρίως να αποφεύγουν τις μετακινήσεις μετά τη δύση του ήλιου.

Για τα Θεοδώριανα τα χιόνια είναι ευχή, άλλωστε αυτά είναι που κάνουν το χωριό μας πανέμορφο και μοναδικό, το χωριό με τα περισσότερα νερά στην Ελλάδα. Και ελπίζουμε να προχωρήσει επιτέλους και η δημιουργία του Πάρκου Ορεινών Δραστηριοτήτων στο "Σταυρό". 

Σε όλους τους συγχωριανούς και φίλους του χωριού μαζί με τις ευχές μας για καλύτερες μέρες τους αφιερώνουμε και τις παρακάτω φωτογραφίες από το χωριό.

Εκφράζοντας όμως και το παράπονο ότι το χωριό μάς θέλει όλο το χρόνο, όχι μόνο για δυο μέρες το διπλοκάγγελο. Το καταλαβαίνουμε  υπάρχουν δυσκολίες, αλλά αν αγαπάμε κάτι πολύ πρέπει να κάνουμε και κάποιες θυσίες. Δεν είναι  κάτι τρομερό να ανέβει μια παρέα συγχωριανών έστω κια μια βόλτα το χειμώνα στο χωριό . Αντιθέτως είναι μια καταπληκτική εμπειρία. 

Δημ. Στε.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

Εκτύπωση

Στους παγωμένους καταρράκτες των Θεοδωριάνων ο Αλέξης Τσίπρας.

on .

tsipras4  

Τα Τζουμέρκα και την ιδιαίτερη πατρίδα του το Αθαμάνιο επέλεξε να περάσει την Πρωτοχρονιά ο Αλέξης Τσίπρας.

Την δεύτερη μέρα της Πρωτοχρονιάς επισκέφτηκε τα Θεοδώριανα. Με μεγάλη παρέα οικογενειακών  φίλων στην οποία συμμετείχαν και αρκετά μικρά παιδάκια, περπάτησαν το χιονισμένο μονοπάτι και έφτασαν στους περίφημους καταρράκτες των Θεοδωριάνων, που λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών ήταν σχεδόν παγωμένοι.

Στη συνέχεια γευμάτισε στην αγαπημένη του ταβέρνα στην πλατεία του χωριού και αντάλλαξε ευχές με τους λιγοστούς  αυτή την εποχή κατοίκους του χωριού. Νωρίς το βράδυ και ενώ η θερμοκρασία ήδη είχε πέσει αρκετά κάτω από το μηδέν αναχώρησε για το Αθαμάνιο.

Τον ευχαριστούμε που για μια ακόμη φορά  επέλεξε το χωριό μας για τις γιορτινές μέρες και του ευχόμαστε Χρόνια Πολλά και καλή δύναμη. 

Εκτύπωση

Ένα μεγάλο ευχαριστώ.

on .

 

Οι περισσότεροι γνωρίζουμε ή έχουμε ακούσει για τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν το χειμώνα στο χωριό μας. Οι διακοπές ρεύματος συχνές και απρόβλεπτες.

Τι γίνεται όμως όταν κάποιος φτάνει στο χωριό νύχτα 27 Δεκέμβρη με το θερμόμετρο στους -5 και τα πάντα παγωμένα  και διαπιστώνει ότι το σπίτι του δεν έχει ηλεκτρικό ρεύμα; Σε μια τέτοια κατάσταση βρέθηκα χτες φτάνοντας νύχτα στο χωριό.

Στο κάλεσμά μου για βοήθεια ανταποκρίθηκε άμεσα ο κοινοτικός εκπρόσωπος της κοινότητας στο Δήμο Δημήτρης Σφώρος. Μετά από ψάξιμο διαπιστώθηκε ότι η βλάβη οφείλεται  στο δίκτυο της ΔΕΗ. Ο υπάλληλος της ΔΕΔΗΕ που σήκωσε το τηλέφωνο για να δηλωθεί η βλάβη ευγενικότατος, δύσκολο όμως να καταλάβει κατά που πέφτουν τα Θεοδώριανα. 

Δεν πέρασαν μερικά λεπτά και νέο τηλέφωνο από το τεχνικό τμήμα της ΔΕΗ στην Άρτα. Τους αναφέρθηκε λεπτομερώς το σημείο της βλάβης. Είπαν ότι θα κάνουν ότι μπορούν το συντομότερο δυνατό.

Παράλληλα ενημερώθηκε από τον τοπικό μας εκπρόσωπο Δημήτρη Σφώρο και ο κοντοχωριανός μας από το Αθαμάνιο τεχνικός της ΔΕΗ Γιώργος Τσίπρας. Και ενώ αναψε η σόμπα και τα κεριά για να βγει η παγωμένη νύχτα, σε λιγότερο από μία  ώρα φώτα αυτοκινήτου κατέβαιναν με ταχύτητα τον παγωμένο "Σταυρό". Η βλάβη που βρισκόταν στην πλατεία και αφορούσε τμήμα του χωριού σε λίγο είχε επιδιορθωθεί από τον Αθαμανιώτη τεχνικό της ΔΕΗ Γιώργο Τσίπρα, που δεν είναι η μόνη φορά που κάτω από δύσκολες συνθήκες βοηθά το χωριό μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους!  

Δημήτρης Στεργιούλης