Άρθρα

Εκτύπωση

Σε λειτουργία η live camera στα Θεοδώριανα.

on .

Σε λειτουργία τέθηκε από χτες 9 Δεκέμβρη η μία από τις δύο κάμερες που δίνει ζωντανή εικόνα από το χωριό, και είναι  ενσωματωμένη στον μετεωρολογικό σταθμό.

Ήδη έχει τοποθετηθεί και η δεύτερη κάμερα στην πλατεία του χωριού, η οποία σύντομα θα δώσει και αυτή εικόνα, αφού πρώτα πρέπει να αντιμετωπιστεί ένα μικρό πρόβλημα, που έχει να κάνει με το δίκτυο ίντερνετ στο κοινοτικό γραφείο.

Θυμίζουμε ότι τον Αύγουστο ενώ είχαμε τοποθετήσει  δύο ίδιες κάμερες,  μετά από μια φοβερή καταιγίδα καταστράφηκαν και οι δύο από κεραυνό. Για να αποφύγουμε ανάλογο δυσάρεστο περιστατικό τοποθετήθηκαν  στις νέες κάμερες σταθεροποιητές τάσης (UPS) και αντικεραυνικές πρίζες.

Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε για μια ακόμα φορά την εταιρεία εμφιάλωσης νερού ΠΗΓΕΣ ΚΩΣΤΗΛΑΤΑΣ, που άμεσα ανταποκρίθηκε για δεύτερη φορά στην έκκλησή μας και κάλυψε τα έξοδα αγοράς των δύο καμερών. 

Επίσης να ευχαριστήσουμε για άλλη μια φορά και τους χωριανούς που βοήθησαν τον Αύγουστο να συγκεντρωθεί ένα ποσό, για να καλυφθούν τα υπόλοιπα έξοδα εγκατάστασης και το φίλο του χωριού μας Κώστα Βίτσιο για την πολύτιμη βοήθειά του.

.Ευχόμαστε να είναι καλοτάξιδες και μακριά από κακοτυχίες.

Εκτύπωση

Αποκαστάθηκε η βλάβη του ίντερνετ στο χωριό.

on .

Φωτογραφία: Δημήτρης Σφώρος 3 Δεκέμβρη 2018

Σήμερα το απόγευμα κλιμάκιο τεχνικών διόρθωσε τη βλάβη, που βρισκόταν όπως ενημερωθήκαμε στην περιοχή του Τετρακώμου και αποκαταστάθηκε το ίντερνετ στο χωριό.

Σε ότι έχει να κάνει με τις κάμερες, που θα έδιναν ζωντανή εικόνα από το χωριό και καταστράφηκαν από κεραυνό τον Αύγουστο μόλις είχαν τοποθετηθεί, πριν ακόμα συνδεθούν και ανεβάσουν εικόνα στο metar.gr, έχουμε  εξελίξεις.

Σε λίγες μέρες ελπίζουμε να έχουμε καλά νέα, μακριά από νέες κακοτυχίες.Η προσπάθειά μας είναι να τις θωρακίσουμε στο μέτρο του δυνατού από ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως αυτό του Αυγούστου.    

Εκτύπωση

Χωρίς ίντερνετ τα Θεοδώριανα.

on .

 
H καταπληκτική φωτογραφία είναι του Βασίλη Μητρογιάννη 

Από τις πρωινές ώρες της Τρίτης (27-11-2018) τα Θεοδώριανα έχουν μείνει χωρίς δίκτυο ίντερνετ και εκτός λειτουργίας ο μετεωρολογικός σταθμός. Όπως μας ενημέρωσε ο τοπικός πρόεδρος της κοινότητας, επικοινώνησε την επόμενη μέρα με τον υπεύθυνο που έχει αναλάβει τη συντήρηση του δικτύου και του ανέφερε ότι η βλάβη εντοπίζεται εκτός Θεοδωριάνων και σύντομα θα διορθωνόταν. Παρόλα αυτά μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα. 

Από την άλλη διαβάζουμε σε Δελτία Τύπου του Δήμου ότι έγινε πρόσφατα αναβάθμιση του δικτύου ίντερνετ τόσο στο Βουργαρέλι όσο και σε άλλες περιοχές του Δήμου και μπράβο γι' αυτό.

Τα ερώτημά μας όμως προς το Δήμο είναι το εξής: τα Θεοδώριανα, σαφώς το χωριό του Δήμου με τις πιο δύσκολες και αντίξοες καιρικές συνθήκες και οι λιγοστοί  ηρωϊκοί του κάτοικοι το χειμώνα, έχουν λιγότερες ανάγκες και δικαιώματα από τους κατοίκους των άλλων χωριών του Δήμου;