Άρθρα

Εκτύπωση

Αρχαιρεσίες στην Αδελφότητα Θεοδωριανιτών.

on .

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή (29-3-2009)στην Αθήνα, η ετήσια Γενική Συνέλευση της Αδελφότητας Θεοδωριανιτών Άρτας, με θέματα τον απολογισμό του απερχόμενου Δ.Σ. και τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου συμβουλίου. Δεν έθεσαν ξανά υποψηφιότητα ο νυν πρόεδρος του συλλόγου Τάσος Βελισσαρίου και το μέλος του Δ.Σ. Γιάννης Ντάσκας.

 

Εκτύπωση

Τι χειμώνας βαρύς....

on .

 Sample Image
 Κατεβαίνοντας το "Σταυρό".(φωτό:Σ. Γκορόγιας)

Τέλος Μάρτη και ο χειμώνας δεν λέει να τα παρατήσει. Πρέπει ν΄ανατρέξουμε αρκετά χρόνια πριν, για να θυμηθούμε ανάλογο Μάρτη, με τέτοια βαρυχειμωνιά. Όπως δείχνουν τα πράγματα η άνοιξη θα καθυστερήσει φέτος στα Θεοδώριανα, μιας και οι τεράστιοι όγκοι χιονιού που έχουν μαζευτεί από το οροπέδιο της Κωστηλάτας μέχρι την Πυραμίδα, θ' αργήσουν πολύ να λιώσουν.

Ωστόσο κανείς δεν φαίνεται να ανησυχεί. Ούτε οι μόνιμοι κάτοικοι που βλέπουν τους δρόμους ανοιχτούς μετά τα τελευταία προβλήματα, ούτε οι επισκέπτες του Πάσχα που θα βρουν και θα χαρούν  κατάλευκες κορυφές, ούτε  οι κερασιές που στα μέρη μας έχουν υπομονή και ...θ' ανθίσουν και φέτος, ούτε  η Κωστηλάτα που και πάλι θα χορταριάσει.

Μέχρι τότε ας απολαύσουμε τα πανέμορφα χιονισμένα τοπία μας και ας αφήσουμε τη φύση ...ν΄αυτοσχεδιάζει. Ποτέ της δεν λαθεύει, όταν αφήνεται ελεύθερη.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:( 27 Μάρτη 2009)

Εκτύπωση

25 Μάρτη: Μετ' εμποδίων...

on .

 Sample Image

 25 Μάρτη 2009: (φωτό Σ. Γκορόγιας)

Σαν να μην έφτανε η βλάβη στο δίκτυο της ΔΕΗ, που επιδιορθώθηκε το απόγευμα της Κυριακής, και η πυκνή χιονόπτωση, ήρθε και η κατολίσθηση του εδάφους στον δρόμο της Αγίας Τριάδας, να κρατήσει τα Θεοδώριανα και τους κατοίκους του αποκλεισμένους μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης, 25 του Μάρτη.

 Ο δρόμος έκλεισε ακριβώς στη διασταύρωση της Νεράιδας για Θεοδώριανα. Το απόγευμα της Τετάρτης κατάφεραν μηχανήματα ν' απομακρύνουν τα μπάζα, ωστόσο το πρόβλημα παραμένει, μιας και μετά την έντονη χαλαζόπτωση και βροχόπτωση συνεχίζεται η κατολίσθηση του εδάφους.

Τα πράγματα όμως είναι πολύ καλύτερα, μιας και μηχανήματα της Νομαρχίας άνοιξαν το δρόμο από το "Σταυρό".

 Sample Image
 Η κατολίσθηση στον κάτω δρόμο.(φωτό:Σ.Γκορόγιας)

Ωστόσο παρά τις δυσκολίες, η δοξολογία, η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφανιών, έγινε κανονικά. Οι λιγοστοί κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία και μέσα σ' ένα καθαρά χειμωνιάτικο τοπίο τίμησαν με το δικό τους λιτό και αυθεντικό τρόπο, την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εκτύπωση

Στο απόλυτο ...σκοτάδι

on .

 Θεοδώριανα: Κυριακή 22 Μάρτη

Άλλη μια νύχτα χωρίς ηλεκτρικό και τηλέφωνο αναγκάζονται να περάσουν οι λιγοστοί μόνιμοι κάτοικοι των Θεοδωριάνων. Το τεχνικό κλιμάκιο

Sample Image 
της ΔΕΗ, που μετέβη σήμερα, δεν κατάφερε ν' αποκαταστήσει τη βλάβη. Θα προσπαθήσουν ξανά αύριο, αλλά είναι αρκετά δύσκολο, μιας και εντοπίστηκε βλάβη και σε  άλλο σημείο του δικτύου. Την κατάσταση δυσχεραίνει η χιονόπτωση που συνεχίζεται και το ύψος του χιονιού. Οι συνεχείς διακοπές ρεύματος ιδίως φέτος το χειμώνα, δημιουργούν σοβαρά ερωτήματα για τη συντήρηση του δικτύου, για την οποία υπεύθυνη είναι η Δ.Ε.Η. 

Οι ηρωικοί χειμωνιάτες κάτοικοι , κάνουν έκκληση σε όλους τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες( Κοινότητα, Νομαρχία,ΔΕΗ) για γρήγορη αποκατάσταση της βλάβης. Επίσης σοβαρό πρόβλημα έχει δημιουργηθεί από πτώση βράχων στον κάτω δρόμο της Αγίας Τριάδας, που καθιστά την πρόσβαση  στο χωριό δύσκολη και επικίνδυνη.

Περιμένουμε να εισακουστούν οι εκκλήσεις τους...

Εκτύπωση

Χωρίς ηλεκτρικό και τηλέφωνο..

on .

Θεοδώριανα: Κυριακή 22 Μάρτη 2009

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα έχουν μείνει τα Θεοδώριανα από τα ξημερώματα του Σαββάτου. Η βλάβη, είναι αποτέλεσμα της νέας χιονόπτωσης  και βρίσκεται κοντά στον οικισμό, στη θέση "Κουτσοχέρι". Η παρατεταμένη διακοπή έχει σαν αποτέλεσμα να μείνει το χωριό και χωρίς τηλέφωνα. Η

 Sample Image
επικοινωνία των μόνιμων κατοίκων γίνεται μόνο μέσω κινητών τηλεφώνων και με οικονομία, μιας και κινδυνεύουν να τεθούν και αυτά εκτός λειτουργίας.

Από την πρώτη στιγμή ειδοποιήθηκε η ΔΕΗ για τη βλάβη, ωστόσο το μεσημέρι της Κυριακής κλιμάκιό της μετέβη στο χωριό και αναμένεται η επιδιόρθωσή της.

 Η πρόσβαση γίνεται προς το παρόν από τον κάτω δρόμο της Αγίας Τριάδας, ενώ ο δρόμος από το Σταυρό είναι κλειστός. Το χιόνι στην πλατεία φτάνει τα είκοσι εκατοστά. Ο καιρός προβλέπεται άστατος και για τις επόμενες μέρες, με χιόνι και χιονόνερο. Η 25η Μαρτίου αναμένεται να βρει τα Θεοδώριανα πάλι χιονισμένα, όπως και  τα δυο τελευταία χρόνια.  Ο Μάρτης δέιχνει για τα καλά ...τα διόντια του.