Άρθρα

Εκτύπωση

Πάσχα στο χωριό.

on .

Ανοιξιάτικος καιρός και υπέροχη λιακάδα περίμεναν τους συγχωριανούς, που διάλεξαν τα Θεοδώριανα

 Sample Image

για να περάσουν τις Άγιες μέρες του Πάσχα. Με το χιόνι να στολίζει τις κορφές φτάνοντας μέχρι την Κωστηλάτα, μέσα σε κλίμα κατάνυξης έγινε η περιφορά του Επιταφίου και αντήχησε το ελπιδοφόρο μήνυμα της Ανάστασης.

Ωστόσο οι συγχωριανοί και φίλοι του χωριού, που πέρασαν το Πάσχα στο χωριό, ήταν πολύ λιγότεροι από πέρσι, πράγμα που πρέπει όλους να μας προβληματίσει.

  

                              ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εκτύπωση

Αρχαιρεσίες στην Αδελφότητα Θεοδωριανιτών.

on .

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή (29-3-2009)στην Αθήνα, η ετήσια Γενική Συνέλευση της Αδελφότητας Θεοδωριανιτών Άρτας, με θέματα τον απολογισμό του απερχόμενου Δ.Σ. και τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου συμβουλίου. Δεν έθεσαν ξανά υποψηφιότητα ο νυν πρόεδρος του συλλόγου Τάσος Βελισσαρίου και το μέλος του Δ.Σ. Γιάννης Ντάσκας.

 

Εκτύπωση

Τι χειμώνας βαρύς....

on .

 Sample Image
 Κατεβαίνοντας το "Σταυρό".(φωτό:Σ. Γκορόγιας)

Τέλος Μάρτη και ο χειμώνας δεν λέει να τα παρατήσει. Πρέπει ν΄ανατρέξουμε αρκετά χρόνια πριν, για να θυμηθούμε ανάλογο Μάρτη, με τέτοια βαρυχειμωνιά. Όπως δείχνουν τα πράγματα η άνοιξη θα καθυστερήσει φέτος στα Θεοδώριανα, μιας και οι τεράστιοι όγκοι χιονιού που έχουν μαζευτεί από το οροπέδιο της Κωστηλάτας μέχρι την Πυραμίδα, θ' αργήσουν πολύ να λιώσουν.

Ωστόσο κανείς δεν φαίνεται να ανησυχεί. Ούτε οι μόνιμοι κάτοικοι που βλέπουν τους δρόμους ανοιχτούς μετά τα τελευταία προβλήματα, ούτε οι επισκέπτες του Πάσχα που θα βρουν και θα χαρούν  κατάλευκες κορυφές, ούτε  οι κερασιές που στα μέρη μας έχουν υπομονή και ...θ' ανθίσουν και φέτος, ούτε  η Κωστηλάτα που και πάλι θα χορταριάσει.

Μέχρι τότε ας απολαύσουμε τα πανέμορφα χιονισμένα τοπία μας και ας αφήσουμε τη φύση ...ν΄αυτοσχεδιάζει. Ποτέ της δεν λαθεύει, όταν αφήνεται ελεύθερη.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:( 27 Μάρτη 2009)

Εκτύπωση

25 Μάρτη: Μετ' εμποδίων...

on .

 Sample Image

 25 Μάρτη 2009: (φωτό Σ. Γκορόγιας)

Σαν να μην έφτανε η βλάβη στο δίκτυο της ΔΕΗ, που επιδιορθώθηκε το απόγευμα της Κυριακής, και η πυκνή χιονόπτωση, ήρθε και η κατολίσθηση του εδάφους στον δρόμο της Αγίας Τριάδας, να κρατήσει τα Θεοδώριανα και τους κατοίκους του αποκλεισμένους μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης, 25 του Μάρτη.

 Ο δρόμος έκλεισε ακριβώς στη διασταύρωση της Νεράιδας για Θεοδώριανα. Το απόγευμα της Τετάρτης κατάφεραν μηχανήματα ν' απομακρύνουν τα μπάζα, ωστόσο το πρόβλημα παραμένει, μιας και μετά την έντονη χαλαζόπτωση και βροχόπτωση συνεχίζεται η κατολίσθηση του εδάφους.

Τα πράγματα όμως είναι πολύ καλύτερα, μιας και μηχανήματα της Νομαρχίας άνοιξαν το δρόμο από το "Σταυρό".

 Sample Image
 Η κατολίσθηση στον κάτω δρόμο.(φωτό:Σ.Γκορόγιας)

Ωστόσο παρά τις δυσκολίες, η δοξολογία, η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφανιών, έγινε κανονικά. Οι λιγοστοί κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία και μέσα σ' ένα καθαρά χειμωνιάτικο τοπίο τίμησαν με το δικό τους λιτό και αυθεντικό τρόπο, την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ