Άρθρα

Εκτύπωση

Ο Χειμώνας ...είναι αλλιώς

on .

Νέο VIDEO με στιγμές από το χιονισμένο χωριό. Παραμονή Πρωτοχρονιάς του 2009.

 
Sample Image
 Βίντεο (Δ. Στεργιούλης). Κλικ πάνω στην εικόνα ή στο link VIDEO.

Εκτύπωση

Χωρίς πρόβλημα η πρόσβαση στο χωριό.

on .

 Θεοδώριανα: 6 Γενάρη 2008.

 Sample Image

 φωτογραφία: Δημήτρης Στεργιούλης

Χιονισμένα και κατάλευκα παραμένουν τα Θεοδώριανα. Το βράδυ της Δευτέρας 5 Γενάρη, σημειώθηκε νέα χιονόπτωση, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα. Αποκαταστάθηκε και η βλάβη στο δίκτυο της Δ.Ε.Η., που άφησε για δυο μέρες το χωριό χωρίς ηλεκτρικό. 

Την ημέρα των Θεοφανείων αρκετοί ήταν οι επισκέπτες που επισκέφτηκαν το Πάρκο Ορεινών δραστηριοτήτων και το χωριό. Το χιόνι στο χωριό παραμένει στα είκοσι εκατοστά και στη ράχη του Σταυρού ξεπερνά το μισό μέτρο. Η πρόσβαση και από το Σταυρό γίνεται χωρίς πρόβλημα, αφού χειριστές και μηχανήματα είναι στη θέση τους. Ίσως για κάποια Ι.Χ. αυτοκίνητα να χρειαστούν σε ένα δυο σημεία αλυσίδες. Απ' τον κάτω δρόμο δεν χρειάζονται καθόλου αλυσίδες.

Όλα δείχνουν ότι το χωριό μας θα παραμείνει για αρκετές μέρες ακόμα χιονισμένο και πανέμορφο. Σπεύσατε!

Εκτύπωση

Μαθημένα τα βουνά απ' τα ...χιόνια

on .

   

 Sample Image

    Ο χιονιάς των τελευταίων ημερών τίμησε και με το παραπάνω τα Θεοδώριανα. Πυκνή χιονόπτωση άρχισε από την Παρασκευή (26-12-08) το πρωί. Συνεχίστηκε  με περισσότερη ένταση το Σάββατο μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής. Το ύψος του χιονιού έφτασε στην πλατεία του χωριού τα 70 εκατοστά και στη ράχη του Σταυρού το ενάμισι μέτρο.

     Οι προσπάθειες αποχιονισμού στράφηκαν στον κάτω δρόμο προς Αγία Κυριακή. Με τις φιλότιμες προσπάθειες των έμπειρων χειριστών, αλλά και των κατοίκων, ο δρόμος παρέμεινε ανοικτός για τα οχήματα που έφεραν αλυσίδες.

     Σοβαρό πρόβλημα δημιουργήθηκε λίγο πριν την είσοδο του χωριού, στο Μοναστήρι της Παναγίας, όπου λόγω της μεγάλης κλίσης, η κίνηση των οχημάτων ακόμα και με αλυσίδες ήταν εξαιρετικά δύσκολη. Κι αυτό γιατί δεν υπήρξε μέριμνα και πρόβλεψη για αλάτι. Πάντως με την συνδρομή των κατοίκων, όλοι οι επισκέπτες του χωριού, έφυγαν με ασφάλεια.

    Από την Κυριακή το μεσημέρι ο καιρός άλλαξε, η χιονόπτωση σταμάτησε και όλα πλέον φαίνονται πανέμορφα. Κυριαρχία του απόλυτου λευκού.  

   Σήμερα  Δευτέρα, όλα είναι καλύτερα. Έχει ανοιχτεί και το κομμάτι από την πλατεία του χωριού μέχρι το Πάρκο Ορεινών Δραστηριότήτων στο Σταυρό Θεοδωριάνων, έτσι ώστε οι λάτρεις του χιονιού και των χειμερινών σπορ να μπορέσουν να χαρούν τα Θεοδώριανα και τις ομορφιές τους . 

 Η πρόσβαση στο χωριό προς το παρόν γίνεται μόνο από τον κάτω δρόμο της Αγίας Κυριακής και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. 

Δημήτρης Στεργιούλης                                                                                                                                                                                                                  ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

Εκτύπωση

Δορυφορικό ασύρματο internet από τους ΟΡΕΙΝΟΥΣ..

on .

Δορυφορικό ασύρματο δίκτυο internet έχει εγκατασταθεί στα Θεοδώριανα. Χωρίς τη χρήση τηλεφωνικής γραμμής και προπαντός εντελώς

 Sample Image
δωρεάν για τους χρήστες, μπορεί κάποιος να χρησιμοποιεί το διαδίκτυο και τις υπηρεσίες του, με ταχύτητες ως 1Mbps .

Μέχρι τώρα οι υπάρχουσες τηλεφωνικές γραμμές και οι χαμηλές ταχύτητες καθιστούσαν τη χρήση του internet απαγορευτική. Τις συνδρομές , τα έξοδα εγκατάστασης και τη διαχείριση, ανέλαβε ο σύλλογός μας. Ο απαραίτητος τεχνολογικός εξοπλισμός εγκαταστάθηκε σε θέση που να καλύπτει όχι μόνο τον οικισμό, αλλά και ολόκληρη την περιοχή των Θεοδωριάνων.

Οι πρώτες δοκιμές έγιναν και όλα είναι εντάξει. Επόμενο βήμα μας θα είναι η εγκατάσταση

 Sample Image
μιας Web κάμερας, η οποία μέσα απ' την ιστοσελίδα μας θα μεταδίδει συνεχώς ζωντανή εικόνα του χωριού σε όλες τις γωνιές του πλανήτη. Η εγκατάσταση του ευρυζωνικού δικτύου, εκτός των άλλων αναμένεται να λύσει και λειτουργικά προβλήματα των υπηρεσιών της κοινότητας.