Άρθρα

Εκτύπωση

Νέος ...χιονιάς

on .

Θεοδώριανα: 19 Φλεβάρη 2009.

Νέα κακοκαιρία με πυκνή χιονόπτωση και χαμηλές θερμοκρασίες πλήττει από το πρωί της Τετάρτης(18-2-09) τα Θεοδώριανα. Σήμερα Πέμπτη η

 Sample Image
χιονόπτωση συνεχίστηκε έντονη ολόκληρη την ημέρα. Χαρακτηριστικό και οι χαμηλές θερμοκρασίες, με  υψηλότερη τους 0 βαθμούς C και τη χαμηλότερη να αγγίζει τους -10 βαθμούς. Αποτέλεσμα της κακοκαιρίας ήταν το χωριό να μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα από το μεσημέρι της Τετάρτης μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης, όταν αποκαταστάθηκε η βλάβη, που ευτυχώς ήταν πιο χαμηλά.

Το χιόνι μέσα στο χωριό έχει φτάσει τα σαράντα εκατοστά, ενώ στη ράχη του Σταυρού  ξεπερνά  το ένα μέτρο. Η πρόσβαση στο χωριό γίνεται μόνο απ' τον κάτω δρόμο της Αγίας Τριάδας και χωρίς αλυσίδες, μιας και έχει καθαριστεί από τα εκχιονιστικά μηχανήματα. Ο δρόμος από το Σταυρό προς το παρόν είναι κλειστός.  

Δ.Σ.

Εκτύπωση

Στη μοναξιά του Φλεβάρη.

on .

 

 Θεοδώριανα: 1 Φλεβάρη 2009

Φλεβάρης. Ο πιο δύσκολος μήνας για τους χειμωνιάτες του χωριού μας. Η χτεσινοβραδινή χιονόπτωση και η ...κοινοτική διαμάχη για το πότε και

 Sample Image
μέχρι πού, πρέπει να ξεχιονίσει το μηχάνημα, κράτησαν κλειστό το δρόμο απ' το Σταυρό. Ξένοι επισκέπτες δεν ήρθαν.  Οι οχτώ, αυτή την εποχή, μόνιμοι κάτοικοι δεν φαίνεται να στεναχωριούνται ιδιαίτερα. Μαθημένοι άλλωστε.  Μεσημεράκι, μαζεμένοι όπως κάθε μέρα δίπλα  στο τζάκι . Μεζεδάκι, κουβέντα    ...και το άγιο τσιπουράκι  να ρέει άφθονο. Τα ...άλλα Θεοδώριανα. Που αντιστέκονται και επιμένουν ακόμα.                                                                                                                             Δ.Σ.                 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Εκτύπωση

Ο Χειμώνας ...είναι αλλιώς

on .

Νέο VIDEO με στιγμές από το χιονισμένο χωριό. Παραμονή Πρωτοχρονιάς του 2009.

 
Sample Image
 Βίντεο (Δ. Στεργιούλης). Κλικ πάνω στην εικόνα ή στο link VIDEO.

Εκτύπωση

Χωρίς πρόβλημα η πρόσβαση στο χωριό.

on .

 Θεοδώριανα: 6 Γενάρη 2008.

 Sample Image

 φωτογραφία: Δημήτρης Στεργιούλης

Χιονισμένα και κατάλευκα παραμένουν τα Θεοδώριανα. Το βράδυ της Δευτέρας 5 Γενάρη, σημειώθηκε νέα χιονόπτωση, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα. Αποκαταστάθηκε και η βλάβη στο δίκτυο της Δ.Ε.Η., που άφησε για δυο μέρες το χωριό χωρίς ηλεκτρικό. 

Την ημέρα των Θεοφανείων αρκετοί ήταν οι επισκέπτες που επισκέφτηκαν το Πάρκο Ορεινών δραστηριοτήτων και το χωριό. Το χιόνι στο χωριό παραμένει στα είκοσι εκατοστά και στη ράχη του Σταυρού ξεπερνά το μισό μέτρο. Η πρόσβαση και από το Σταυρό γίνεται χωρίς πρόβλημα, αφού χειριστές και μηχανήματα είναι στη θέση τους. Ίσως για κάποια Ι.Χ. αυτοκίνητα να χρειαστούν σε ένα δυο σημεία αλυσίδες. Απ' τον κάτω δρόμο δεν χρειάζονται καθόλου αλυσίδες.

Όλα δείχνουν ότι το χωριό μας θα παραμείνει για αρκετές μέρες ακόμα χιονισμένο και πανέμορφο. Σπεύσατε!

Εκτύπωση

Μαθημένα τα βουνά απ' τα ...χιόνια

on .

   

 Sample Image

    Ο χιονιάς των τελευταίων ημερών τίμησε και με το παραπάνω τα Θεοδώριανα. Πυκνή χιονόπτωση άρχισε από την Παρασκευή (26-12-08) το πρωί. Συνεχίστηκε  με περισσότερη ένταση το Σάββατο μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής. Το ύψος του χιονιού έφτασε στην πλατεία του χωριού τα 70 εκατοστά και στη ράχη του Σταυρού το ενάμισι μέτρο.

     Οι προσπάθειες αποχιονισμού στράφηκαν στον κάτω δρόμο προς Αγία Κυριακή. Με τις φιλότιμες προσπάθειες των έμπειρων χειριστών, αλλά και των κατοίκων, ο δρόμος παρέμεινε ανοικτός για τα οχήματα που έφεραν αλυσίδες.

     Σοβαρό πρόβλημα δημιουργήθηκε λίγο πριν την είσοδο του χωριού, στο Μοναστήρι της Παναγίας, όπου λόγω της μεγάλης κλίσης, η κίνηση των οχημάτων ακόμα και με αλυσίδες ήταν εξαιρετικά δύσκολη. Κι αυτό γιατί δεν υπήρξε μέριμνα και πρόβλεψη για αλάτι. Πάντως με την συνδρομή των κατοίκων, όλοι οι επισκέπτες του χωριού, έφυγαν με ασφάλεια.

    Από την Κυριακή το μεσημέρι ο καιρός άλλαξε, η χιονόπτωση σταμάτησε και όλα πλέον φαίνονται πανέμορφα. Κυριαρχία του απόλυτου λευκού.  

   Σήμερα  Δευτέρα, όλα είναι καλύτερα. Έχει ανοιχτεί και το κομμάτι από την πλατεία του χωριού μέχρι το Πάρκο Ορεινών Δραστηριότήτων στο Σταυρό Θεοδωριάνων, έτσι ώστε οι λάτρεις του χιονιού και των χειμερινών σπορ να μπορέσουν να χαρούν τα Θεοδώριανα και τις ομορφιές τους . 

 Η πρόσβαση στο χωριό προς το παρόν γίνεται μόνο από τον κάτω δρόμο της Αγίας Κυριακής και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. 

Δημήτρης Στεργιούλης                                                                                                                                                                                                                  ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ